اثر ترکیبات پروتئینی مخاط شقایق دریایی Stichodactyla haddoni برتکامل جنینی ماهی گورخریDanio rerio | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 4, Volume 4, Issue 2 - Serial Number 11, 1394, Pages 43-54 PDF (787.8 K) | ||
| Authors | ||
| مریم حامدی شهرکی* 1; سید جعفر سیف آبادی2; شهلا همتی3; صابر خدابنده4; سحر شعبانی پنبه چوله5 | ||
| 1دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم دریایی واحد نور | ||
| 3دانشجوی کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 4استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علون دریایی، واحد نور | ||
| 5دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| اثر ترکیبات پروتئینی مخاط شقایق دریایی، Stichodactyla haddoni، بر مراحل رشد جنین ماهی گورخری Danio rerio بررسی شد. شقایق دریایی از ناحیه جزر و مدی جزیره هرمز جمعآوری و بعد از انجماد در دمایC˚160- به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از جداسازی مخاط و فریزدرای شدن، ترکیبات پروتئینی و پپتیدی با متانول 100% استخراج شدند. غلظت پروتئین کل در ماده استخراج شده با دستگاه الایزا سنجیده و سپس غلظتهای 2/1، 7/3 و 4/7 میلیگرم در میلیلیتر آب مقطر از این ماده ساخته شد. مقدار 2 میلیلیتر از هر غلظت به میکروچاهکهایی که هر کدام حاوی 150 عدد تخم ماهی گورخری بود، با 2 تکرار اضافه شد. نمونه شاهد نیز با 2 تکرار که حاوی آب آکواریوم بود، در نظر گرفته شد. تخمها به مدت 72 ساعت در انکوباتور قرار داده شد و از روند تکامل جنینی هر 6 تا 12 ساعت عکسبرداری شد. نتایج بیانگر روند عادی تکامل جنینی در تیمار شاهد در طول مدت بررسی بود، ولی تخمهای تیمار شده در غلظتهای 7/3 و 4/7 میلیگرم در کمتر از 12 ساعت دژنره و سیاه شده از بین رفتند. همچنین، تخمهای تیمار شده در غلظت 2/1 در ساعات اولیه دچار تأخیر در فاز رشد شده و در کمتر از 72 ساعت از بین رفتند. مقایسه نتایج نشان داد که پروتئینهای استخراج شده از مخاط این شقایق، بر روند تکامل جنینی در مراحل مختلف اثر داشته و میتواند در غلظتهای بالا خیلی کشنده باشند و در غلظتهای پایین سبب توقف رشد گردد. | ||
| Keywords | ||
| ترکیبات پروتئینی; مخاط; شقایق فرشی; خلیج فارس; تکامل جنینی | ||
|
Statistics Article View: 250 PDF Download: 62 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,071 |
| PDF Download | 16,083,533 |