بررسی کارایی نانوالیاف پلی وینیل الکل الکتروریسی شده حاوی اسانس اکالیپتوس در افزایش زمان ماندگاری و بهبود کیفیت گوشت چرخ شده گاو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Articles in Press, Accepted Manuscript, Available Online from 17 December 2025 | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.48311/fsct.2025.84038.0 | ||
| Authors | ||
| فریبا غلامپور شهاب الدینی1; رضا طاهرگورابی2; امیرحسین نصیری1; زهرا زمانی نسب3; الهام انصاری فر* 4 | ||
| 1کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران | ||
| 2گروه علوم غذایی و تغذیه، دانشگاه ایالتی کشاورزی و فنی کارولینای شمالی، گرینزبورو، کارولینای شمالی، ایالات متحده آمریکا | ||
| 3گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایر | ||
| 4گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه، ریزپوشانی اسانس اکالیپتوس [1] (EEO) در نانوالیاف پلی وینیل الکل (PVA)[2] با استفاده از تکنیک الکتروریسی بود. این رویکرد با هدف افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت گوشت چرخ کرده در طی یک دوره نگهداری 12 روزه در یخچال انجام شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)[3] از نانوالیاف PVA تولید شده نشان داد که همه نانوالیاف نازک، کاملاً مشخص، صاف و بدون هیچ گونه ساختار گره مانندی در آن ها مشاهده نشد. نتایج طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)[4] نشان دهنده عدم برهمکنش های شیمیایی بین EEO و ماتریس پلیمری PVA بود و مشخص شد که اسانس به خوبی در نانوالیاف ریزپوشانی شده است. فیلم نانوالیاف PVA/EEO کاهش قابل توجهی در رشد میکروبی مقدار باکتری های کل (9/9 درصد) ، باکتری های سرمادوست (1/14 درصد) و پارامتر های شیمیایی پراکسید (1/7 درصد) ، باز های نیتروژنی فرار کل (1/6 درصد) و تیوباربیتوریک اسید (2/18 درصد) در گوشت چرخ کرده در مقایسه با گروه شاهد در طول دوره نگهداری نشان داد که منجر به افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده تا 12 روز شد. علاوه بر این، نتایج حاکی از آن بود تیمار PVA/EEO ویژگیهای رنگی (L*, a*, b*) بهتری را نسبت به گروههای دیگر در طول ذخیرهسازی نشان میدهد. بطور میانگین تیمار PVA/EEO نسبت به نمونه های شاهد 46/18 درصد بهبود پارامتر های رنگ را نشان داد. این یافتهها نشان میدهد که مواد بستهبندی فعال مبتنی بر پلیمرهای زیستی، مانند نانوالیاف PVA/EEO ، ممکن است به طور موثر در فرآوردههای گوشتی برای نگهداری و بهبود کیفیت استفاده شوند. [1] Eucalyptus Essential Oil [2] Polyvinyl Alcohol [3] Scanning Electron Microscope [4] Fourier Transform Infrared Spectroscopy | ||
| Keywords | ||
| نانوالیاف الکتروریسی; پلی وینیل الکل; اسانس اکالیپتوس; ماندگاری; گوشت چرخ کرده گاو | ||
|
Statistics Article View: 39 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,316 |
| PDF Download | 17,551,376 |