تولید فیلم مرکب کیتوزان و فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوهای Sargassum latifolium به همراه پروتئین هیدرولیز شده ماهی کاراس(Carassius carassius) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Volume 22, Issue 167, October 1404, Pages 172-187 PDF (634 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.48311/fsct.2025.83944.0 | ||
| Authors | ||
| خدیجه جعفری ملک کلائی1; سارا جعفریان* 2; سید روح الله جوادیان3; سیده خدیجه مهدوی4; سمیه بهرام3 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور ، ایران | ||
| 2استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور ، ایران | ||
| 3گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر ، ایران | ||
| 4دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور، گروه منابع طبیعی، نور. ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف این مطالعه بررسی ویژگیهای فیلم خوراکی مرکب کیتوزان و فوکوئیدان همراه با پروتئینهای هیدرولیز شده ماهی کارارس میباشد. در این راستا، پروتئین هیدرولیز شده ماهی کاراس به وسیله آنزیم آلکالاز تولید و فوکوئیدان از جلبک قهوهای Sargassum latifolium استخراج گردید. سپس چهار نوع فیلم خوراکی شامل کیتوزان و کیتوزان-فوکوئیدان با غلظتهای مختلف پروتئین هیدرولیز شده (5/0، 1 درصد) تهیه و ویژگیهای آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده دارای میزان پروتئین و درجه هیدرولیز بالایی است. همچنین، بازده استخراج فوکوئیدان 89/5 درصد، کربوهیدرات کل 2/59 درصد، پروتئین 21/9 درصد، سولفات 78/21 درصد و اسید اورونیک 85/8 درصد بود. نتایج آزمونهای مکانیکی نشان داد که افزایش غلظت پروتئین منجر به کاهش مقاومت کششی فیلمها شد. بهعلاوه، آزمونهای فیزیکی نشان داد که افزایش غلظت پروتئین باعث افزایش نفوذپذیری بخار آب و رطوبت فیلمها گردید (05/0>p). پروتئین هیدرولیز شده ماهی کاراس دارای فعالیت قابل توجهی در مهار رادیکالهای آزاد DPPH بود و افزایش غلظت آن تأثیر مثبتی بر این پارامتر داشت (05/0>p). همچنین، این فیلمها خاصیت ضد میکروبی بالایی در برابر باکتریهای پاتوژن داشتند و خاصیت ضد میکروبی آنها علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشریشیاکلی بود. بهطور کلی، نتایج این مطالعه نشان میدهد که فیلمهای خوراکی مرکب کیتوزان-فوکوئیدان با افزودن پروتئینهای هیدرولیز شده میتوانند بهعنوان یک گزینه مناسب برای بهبود کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرند. این فیلمها نه تنها خواص فیزیکی و مکانیکی بهتری دارند، بلکه فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آنها نیز میتواند به افزایش ایمنی و کیفیت مواد غذایی کمک کند. | ||
| Keywords | ||
| کیتوزان; فوکوئیدان; پپتید; فیلم خوراکی; خواص آنتیاکسیدانی; خواص ضد میکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 63 PDF Download: 105 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,948 |
| PDF Download | 17,551,610 |