اثر موسیلاژ دانه اسفرزه به عنوان پوشش خوراکی بر افزایش زمان پس از برداشت خیار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Volume 22, Issue 167, October 1404, Pages 1-15 PDF (626.09 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.48311/fsct.2025.82627.0 | ||
| Authors | ||
| اکرم ابراهیمی عمارت1; اکرم آریان فر* 2 | ||
| 12. گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| Abstract | ||
| فیلم ها و پوشش های خوراکی برای محافظت ، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری موادغذایی استفاده میشوند . هدف از این تحقیق تاثیر موسیلاژ دانه اسفرزه با غلظتهای 05/0 ، 1/0 و2/0 درصد به عنوان پوشش خوراکی برافزایش زمان پس از برداشت خیار بوده است . نمونه ها پس از پوشش دهی با موسیلاؤ اسفرزه و نگهداری در اینکوباتور با دمای 4 درجه سانتیگراد در فاصله زمانی شش روز یک بار از اینکوباتور خارج و از نظر شاخص هایی نظیر درصد کاهش وزن، سفتی بافت، ویتامین ث، اسیدیته، مواد جامد محلول و محتوای کلروفیل مورد ارزیابی قرارگرفتند. آزمایش به صورت طرح پایه کاملا تصادفی و پردازش داده ها در محیط نرم افزار spss 22 انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش اسفرزه جز در مورد اسیدیته، اثرمعنی داری روی سایر شاخص های اندازهگیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1/0 درصد اسفرزه بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری داشت. بیشترین میزان کلروفیل (وزن تر mg/g 95/0) و ویتامین ث ( mg/100ml9/4) و کمترین میزان مواد جامد محلول (7/6 درصد) نیز در تیمار1/0 درصد بدست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنی داری نشان داد. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار اسفرزه 1/0 درصد برای افزایش عمر انبارمانی میوه خیار تازه توصیه می شود. | ||
| Keywords | ||
| اسفرزه; عمرانبارمانی; پوشش خوراکی; خیار | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 106 PDF Download: 143 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,448,468 |
| PDF Download | 17,555,319 |