بهینهسازی تاثیر میدان الکتریکی پالسی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و فنولی عصاره استخراج شده از برگ شمعدانی عطری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Volume 22, Issue 166, September 1404, Pages 115-124 PDF (525.53 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.48311/fsct.2025.83953.0 | ||
| Authors | ||
| مصطفی حسین آبادی1; محسن وظیفه دوست* 2; امیر حسین الهامی راد3; زهره دیدار2; بهاره حاجی رستملو2 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق بهینه سازی میدان الکتریکی پالسی و تاثیر آن بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و فنولی عصاره استخراج شده از برگ شمعدانی عطری بررسی شد. این فرآیند با استفاده از اعمال پیشتیمار میدان الکتریکی پالسی، در 3 شدت میدان الکتریکی (1000، 2000 و 3000) و 3 سطح پالس (50، 85 و 120) مورد بررسی قرار گرفت. سپس ترکیبات فنولی، ترکیب اسیدهای چرب عصاره و خواص آنتی اکسیدانی آن بررسی شد. همچنین برای شناسایی ترکیبات شیمیایی از کروماتوگرافی گازی/طیف سنجی استفاده و نتایج نشان داد که محتوای فنل کل و خواص آنتی اکسیدانی عصاره با افزایش تعداد پالس و افزایش شدت میدان الکتریکی پالسی اعمال شده به نمونه، افزایش یافته است. همچنین طبق نتایج GC بیشترین ترکیب موجود در عصاره برگ شمعدانی عطری، به ترتیب Glycidyl oleate و Oleic Acid بود. با توجه به نتایج بهینه سازی فرایند میتوان بیان نمود که شدت میدان الکتریکی 2000 کیلوولت بر سانتیمتر و اعمال سطح پالس 85، موجب افزایش خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی در عصاره استخراج شده از برگ شمعدانی عطری شد. | ||
| Keywords | ||
| میدان الکتریکی پالسی; آنتیاکسیدان; ترکیبات فنولی; شمعدانی عطری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 187 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,811,023 |
| PDF Download | 16,004,589 |