مطالعه فیلم دولایه زیستتخریبپذیر بر پایه پروتئین هیدرولیزشده و تاثیر آن در ماندگاری میگوی ببری سبز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Volume 22, Issue 166, September 1404, Pages 75-93 PDF (875.45 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.48311/fsct.2025.83912.0 | ||
| Authors | ||
| امیر قلندری1; لاله رومیانی* 2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
| 2گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، هدف ما تولید فیلمهای دولایه سازگار با محیطزیست با ضایعات فرآوری ماهی و عصاره برگ گیاه نارنج به عنوان افزودنی بود. فیلمهای دولایه بر پایه کربوکسیمتیلسلولز و پروتئین هیدرولیزشده بدستآمده از ضایعات ماهی (لایه اول) و بکارگیری عصاره نارنج در سه سطح 10، 20 و 40 (وزنی/ حجمی) (لایه دوم) بودند. ارزیابی تاثیر فیلمها بر ماندگاری میگوی ببری سبز در طول 15 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد، از طریق پارامترهای میکروبی، شیمیایی و رنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بهدستآمده نشان داد که نمونههای میگو بستهشده با فیلمهای دولایه، سبب کاهش تعداد باکتریهای هوازی کل، کپک و مخمر و باکتریهای سرمادوست به میزان 3، 1 و 3 لوگ نسبت به تیمار شاهد شد. فیلم دولایه حاوی 40 درصد عصاره نارنج توانست نسبت به سایر تیمارها سبب کاهش K-value، H-value، TVB-N و TBARS در میگو شود. هیستامین، کاداورین، اسپرمیدین و اسپرمین با افزایش زمان نگهداری در تیمارها افزایش نشان داد. میزان ⃰ a در نمونههای میگو دارای تفاوت معنیداری بین تیمارها نبود (05/0P>) اما مقادیر b ⃰ و L ⃰ میگو اختلاف معنیدار آماری بین تیمارهای مطالعه نشان داد (05/0>P). نتایج ضرایب همبستگی، تاییدکننده و منطبق با نتایج حاصل از آنالیز مؤلفههای اصلی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که فیلمهای دولایه میتوانند جایگزینی برای مواد پلاستیکی باشند. | ||
| Keywords | ||
| فیلم; ماندگاری; شاخصهای میکروبی و شیمیایی; میگو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 183 PDF Download: 154 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,708,884 |
| PDF Download | 15,952,651 |