بررسی اثرات پروبیوتیکی و ضدمیکروبی مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 22, Issue 165, 1404, Pages 225-237 PDF (777.54 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.165.225 | ||
| Authors | ||
| سیما شمس شرق1; علیرضا صادقی* 1; محمود شمس شرق2; فهیمه حاجی نیا1; علی مویدی1 | ||
| 1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| 2گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| اخیرا بررسی مخمرهای با قابلیت پروبیوتیک جدا شده از بسترههای تخمیری به دلیل خواص عملکردی منحصر به فرد و فواید سلامتیبخش مورد توجه گستردهای قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدمیکروبی جدایه مخمری مورد بررسی قرار گرفت. زندهمانی مخمر Rhodotorula mucilaginosa جدا شده در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش، معادل 61/49 درصد بود. همچنین اثر ضدباکتریایی و دگراتصالی آن در برابر Escherichia coli نسبت به سایر عوامل غذازاد مورد مطالعه به شکل معنیداری (05/0>p) بیشتر بود و به طور کلی جدایه مخمری در برابر باکتریهای گرم منفی خاصیت بازدارندگی بیشتری نسبت به باکتریهای گرم مثبت نشان داد. این مخمر فاقد فعالیت همولیزی بود و قابلیت خوداتصالی آن 43/85 درصد و آبگریزی آن در مقابل زایلن و هگزان به ترتیب 69/93 و 32/56 درصد بود. علاوه بر این، جدایه مخمری در برابر فلوکونازول و ناتامایسین به ترتیب، حساس و حساسیت نسبی نشان داد و در برابر سایر ترکیبات ضد قارچ و آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه مقاوم بود. همچنین جدایه مخمری مانع از رشد و تغییر رنگ قارچ Aspergillus flavus شد. بر اساس یافتههای مذکور، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک محافظت کننده در صنایع غذایی برخوردار است. | ||
| Keywords | ||
| مخمر پروبیوتیک; خمیرترش; سویای جوانهزده; دگر اتصالی; اثر ضدمیکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 318 PDF Download: 110 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,714,131 |
| PDF Download | 15,954,955 |