مطالعه تاثیر پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه ترکمنی بر برخی ویژگی های فیلم نانوکامپوزیت پلیاتیلن/ نانورس | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 22, Issue 165, 1404, Pages 118-134 PDF (970.34 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.165.118 | ||
| Authors | ||
| گلاره ایزدی آملی1; پیمان آریایی* 2; مهرو اسماعیلی2; رویا باقری2 | ||
| 1دانشگاه آزاد واحد آیت ا...آملی | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه، به دلیل نگرانیهای فزاینده دربارهی تأثیرات منفی مواد بستهبندی غیرقابل تجزیه، استفاده از مواد بستهبندی تجزیهپذیر به طور فزایندهای مورد توجه قرار گرفته است. . هدف از این پژوهش به بررسی اثر پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه ترکمنی با استفاده از آنزیم پروتامکس (0/5 و 1 درصد وزنی/ حجمی%) بر خواص مکانیکی، فیزیکی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه پلیاتیلن و نانورس می باشد. نتایج نشان میدهد که پروتئین هیدرولیز شده دارای میزان پروتئین بالا و درجه هیدرولیز قابل توجهی است. این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه هیدروفوب (35/26%) و اسیدهای آمینه آروماتیک (19/67%) میباشد. افزودن نانو رس به فیلم پلیاتیلن منجر به کاهش رطوبت و WVP و افزایش ضخامت و کدورت گردید. با این حال، افزودن پروتئین هیدرولیز شده باعث افزایش ضخامت، رطوبت و WVP فیلمها و کاهش کدورت شد (0/05>P). همچنین، مشاهده گردید با افزودن پروتئین هیدرولیز شده، مقاومت کششی فیلمها کاهش یافته و ازدیاد طول نمونهها بهطور معناداری افزایش یافته است (0/05>P). پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه فعالیت قابل توجهی در مهار رادیکالهای آزاد DPPH نشان داد، و افزایش غلظت آن تأثیر مثبتی بر این خصوصیت داشت (0/05>P). این فیلمها همچنین خاصیت ضد میکروبی قویدر برابر باکتریهای پاتوژن داشتند، اثر آنها بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از باکتری گرم منفی اشریشیا کلی بود. فیلم نانوکامپوزیت حاوی 1% پروتئین هیدرولیز شده بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی را نشان داد (0/05>P). بهطور کلی، استفاده از پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه در تهیه فیلم نانوکامپوزیت میتواند به تولید فیلمهای مناسب برای بستهبندی مواد غذایی منجر شود. این فیلمها ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی مطلوبی دارند و دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مطلوبی نیز میباشند. | ||
| Keywords | ||
| باکتری پاتوژن; پپتیدهای زیست فعال; خواص مکانیکی; فیلم خوراکی; هیدرولیز آنزیمی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 291 PDF Download: 118 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,714,131 |
| PDF Download | 15,954,955 |