اثر افزودن ال – کارنتین در جیره بر کیفیت گوشت بره های نر سنگسری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 22, Issue 163, June 1404, Pages 257-269 PDF (661.39 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.163.257 | ||
| Authors | ||
| محمدتقی حیدریان1; اشکان جبلی جوان* 2; فرزاد میرزائی آقجه قشلاق3; محمدکاظم حیدریان4; مهدی پناهی5 | ||
| 1پژوهشگر پسادکتری، گروه بهداشت و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان ایران. | ||
| 2دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. | ||
| 3استاد تمام علوم دامی - دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
| 4دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران. | ||
| 5دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، ایران. | ||
| Abstract | ||
| ال-کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی در تغذیه دامها برای بهبود کیفیت گوشت و کاهش اکسیداسیون چربیها استفاده میشود. این تحقیق بر روی برههای نر سنگسری با هدف بررسی تأثیر خوراکی ال-کارنیتین بر ویژگیهای رنگی، اکسیداسیون چربی، نرمی و افت ناشی از پخت گوشت انجام شد. برهها به سه گروه کنترل، 150 و 300 میلیگرم ال-کارنیتین به ازای هر کیلوگرم جیره تقسیم شدند. نتایج نشان داد که افزودن ال-کارنیتین به جیره، به ویژه در سطح 300 میلیگرم، تغییرات قابل توجهی در پارامترهای رنگی گوشت ایجاد کرده است؛ بهطوری که شدت زردی افزایش و میزان قرمزی کاهش یافت. گروه دریافتکننده 300 میلیگرم بالاترین سطح روشنایی را نشان دادند. اندازهگیری مالوندیآلدهید، بهعنوان شاخص اکسیداسیون چربی، نشان داد که ال-کارنیتین به طور معنیداری اکسیداسیون چربیها را کاهش داده و در نتیجه بهبود کیفیت و ماندگاری گوشت را به همراه داشت. همچنین، مکملسازی با ال-کارنیتین باعث نرمتر شدن موقت گوشت شد، اما این اثر با گذشت زمان کاهش یافت. در مورد افت ناشی از پخت، هیچ تفاوت معنیداری بین گروهها مشاهده نشد. بهطور کلی، افزودن ال-کارنیتین به جیره دام میتواند کیفیت گوشت را بهبود بخشد، اما مطالعات بیشتری برای تأیید نتایج مورد نیاز است. | ||
| Keywords | ||
| کیفیت گوشت; ال کارنیتین; پایداری اکسیداتیو; پارامترهای رنگ; مکمل های غذایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 307 PDF Download: 84 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,228 |
| PDF Download | 15,964,346 |