شناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و اثر سمیت سلولی شوید بر رده های سلولی HT29 و HeLa | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 22, Issue 163, June 1404, Pages 231-241 PDF (666.6 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.163.231 | ||
| Authors | ||
| محمد گلباشی* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2 | ||
| 1استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| شوید (Anethum graveolens) از دیرباز بهطور گسترده برای اهداف دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. گیاهان دارای تعداد زیادی از ترکیبات مؤثر با سمیت کمتر هستند. در این مطالعه، اثرات آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی در شرایط آزمایشگاهی عصاره آبی شوید در برابر ردههای سلولی سرطانی HT29 و HeLa مورد بررسی قرار گرفت. اثر آنتیاکسیدانی عصاره آبی شوید توسط روشهای مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS، ظرفیت احیا آهن فریک و جلوگیری از رنگبری بتا-کاروتن مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره حاوی mg GAE/g 6/89 فنول کل و mg QE/g 49/25 فلاونوئید کل بود. همانطور که توسط سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی مشاهده شد، عصاره آبی شوید فعالیتهای آنتیاکسیدانی قوی نشان داد که قابل مقایسه با آنتیاکسیدانی سنتزی دیبوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بود. عصاره آبی شوید همچنین پتانسیل ضد سرطان/سیتوتوکسیک وابسته به غلظت را در برابر ردههای سلولی HT29 و HeLa نشان داد و مقادیر IC50 برای این ردههای سلولی به ترتیب برابر با 59/84 و 95/74 میلیگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی، مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی شوید قادر به استفاده برای اهداف پزشکی و غذایی بهعنوان یک عامل آنتیاکسیدان و ضد سرطان میباشد. | ||
| Keywords | ||
| شوید; کروماتوگرافی گازی – طیفسنج جرمی; آنتیاکسیدان; پلیفنول; فلاونوئید; آسیب اکسایشی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 254 PDF Download: 82 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,231 |
| PDF Download | 15,964,348 |