ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنی های تلقیح شده آسپرژیلوس نایجر بر روی میوه گواوا تو سرخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 22, Issue 163, June 1404, Pages 173-189 PDF (1.16 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.163.173 | ||
| Authors | ||
| مهدی پورهاشمی1; مهناز هاشمی روان* 2; نازنین زند2; علیرضا شهاب لواسانی3 | ||
| 1دانشجوی دکتری گروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسالمی، ورامین، ایران | ||
| 2استادیارگروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسالمی، ورامین، ایران | ||
| 3دانشیارگروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسالمی، ورامین، ایران | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه به ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر در میوه گواوا تو سرخ پرداخته است. هدف تحقیق بررسی تأثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با استفاده از غلظتهای مختلف بر روی میوههای گواوا آلوده به آسپرژیلوس نایجر بود. برای این منظور، غلظتهای مختلف اسانس میخک هندی (0.4، 0.5، 0.6، 0.7 و 0.8 میلیگرم در 100 گرم میوه) به میوههای گواوا تزریق و سپس میوهها با آسپرژیلوس نایجر تلقیح شدند. تاثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با اندازهگیری تعداد کلنیهای کپک، pH، سفتی بافت، درصد کاهش وزن، رطوبت و تغییرات رنگ میوه در روز 1، 7، 14، 21، 28 در دمای 15-18 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس میخک هندی به طور قابل توجهی تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر را کاهش میدهد. بالاترین اثر کاهش تعداد کپکها با غلظت 0.7 میلیگرم در 100 گرم میوه مشاهده شد، که به کاهش 29/2 لگاریتمی بار میکروبی منجر گردید. همچنین، درصد کاهش وزن و تغییرات pH نیز بهبود یافت. در مقایسه با تیمارهای بدون اسانس، تیمارهایی که با غلظتهای بالاتر اسانس میخک هندی درمان شده بودند، کاهش قابل توجهی در درصد کاهش وزن و آسیبهای بافتی نشان دادند. نتایج آزمون آنتیاکسیدانی DPPH نیز حاکی از فعالیت بالای آنتیاکسیدانی اسانس میخک هندی بود. به طور کلی، اسانس میخک هندی به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی مؤثر در کاهش آلودگی آسپرژیلوس نایجر و بهبود کیفیت میوه گواوا تو سرخ قابلیت استفاده دارد، و میتواند در مدیریت پوسیدگیهای پس از برداشت میوهها به کار رود. | ||
| Keywords | ||
| آسپرژیلوس نایجر; گواوا; اسانس میخک هندی; مدت ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 262 PDF Download: 82 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,040 |
| PDF Download | 15,963,884 |