اثر ضد میکروبی پوشش خوراکی آلژینات- ژلاتین حاوی امولسیون و نانوامولسیون اسانس شوید (Anethum graveolens) علیه لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت بوقلمون | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 22, Issue 163, June 1404, Pages 121-136 PDF (635.39 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.163.121 | ||
| Authors | ||
| حانیه آسفی1; محمد محسن زاده* 2; محمد مالکی3; رویا رضائیان دلویی4 | ||
| 1کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران | ||
| 2استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران | ||
| 3پژوهشگر پسا دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران | ||
| 4استادیارگروه علوم کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم-ژلاتین (2% / 2%)، حاوی امولسیون اسانس شوید (16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر) و نانوامولسیون اسانس شوید (16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر) در طول دوره نگهداری گوشت بوقلمون در دمای C° 4 بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس با دستگاه GC-MS اندازه گیری شد که شامل آلفافلاندرن(89/51 %)، کارون(21/10 %) و لیمونن(26/8 %) بود. حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) و حداقل غلظت کشندگی(MBC) امولسیون اسانس شوید علیه لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب mg/ml 8 و mg/ml 16 و MIC و MBC نانوامولسیون اسانس شوید به ترتیب mg/ml 2 و4 بود. میزان باکتری در روز 12 در تیمار کنترل ( Log1/8)، تیمار پوشش ژلاتین-آلژینات (Log 75/7)، تیمار امولسیون (Log 34/7) و تیمار نانوامولسیون اسانس شوید (Log 57/6) بود. با افزایش غلظت اسانس شوید، خاصیت ضدمیکروبی افزایش یافت و تیمار حاوی نانوامولسیون در مقایسه با امولسیون اسانس، تاثیر بهتری در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز داشت. کمترین میزان تیوباربیتوریک اسید (TBA) مربوط به تیمارهای حاوی امولسیون (mg MDA/kg 68/0) و نانوامولسیون (mg MDA/kg 41/0) اسانس شوید بود. تیمارهای حاوی اسانس در طول دوره pH پایین تری نسبت به نمونه کنترل داشتند و میزان TVN کمتری را نشان دادند. نتایج نشان داد، پوشش خوراکی ژلاتین-آلژینات سدیم حاوی امولسیون و نانوامولسیون اسانس شوید دارای اثر مثبت برای کنترل رشد باکتری لیستریامونوسیتوژنز، فاکتور های اکسیداسیون و حسی در گوشت بوقلمون می باشد. | ||
| Keywords | ||
| پوشش خوراکی ضدمیکروبی; آلژینات; ژلاتین; نانوامولسیون اسانس شوید; لیستریا مونوسیتوژنز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 255 PDF Download: 93 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,737,230 |
| PDF Download | 15,964,346 |