ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضدقارچی اسانس زردچوبه (L. Curcuma longa) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 22, Issue 162, May 1404, Pages 292-306 PDF (702.31 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.162.292 | ||
| Authors | ||
| نوشین جعفری نژاد1; حسن برزگر* 2; محمدامین مهرنیا2; حسین جوینده2; محمد حجتی2 | ||
| 1دانشجوی دکتری | ||
| 2عضو هیات علمی | ||
| Abstract | ||
| با افزایش تقاضای مصرفکنندگان جهت استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارندههای شیمیایی استفاده از گیاهان دارویی و معطر با پتانسیل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی بالا با تاثیر بر خواص شیمیایی محصولات غذایی رونق فزایندهای را دارا بودهاند؛ بنابراین، در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، میزان فنل و فلاونوئید کل اسانس زردچوبه مورد بررسی قرار گرفت، همچنین، خاصیت آنتیاکسیدانی با استفاده از آزمونهای ABTS و DPPH و خاصیت ضدقارچی اسانس با استفاده از آزمونهای دیسک دیفیوژن، چاهک آگار و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی نشان داد که β. Tumerone با میزان 43/43 % ترکیب شاخص این اسانس بود. میزان ترکیبات فنول کل این اسانس 053/130 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم و میزان ترکیبات فلاونوئیدی کل آن برابر با 5/624 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم کوئرستین مشاهده شد. میزان قابلیت ضدقارچی اسانس زردچوبه بر پنج گونهی قارچی آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فامیگاتوس، پنسیلیوم ایتالیکوم، پنیسیلیوم دیجیتاتوم و کاندیدا آلبیکنز مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان دهندهی توانایی خوب اسانس در مهارگونهی کاندیدا آلبیکنز بوده است. باتوجه به نتایج بهدست آمده، اسانس زردچوبه را میتوان به عنوان یک مادهی نگهدارندهی طبیعی جایگزین مناسب برای نگهدارندههای شیمیایی دانست. | ||
| Keywords | ||
| عامل ضدقارچی; ترکیبات شیمیایی; اسانس زردچوبه | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 289 PDF Download: 100 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,346 |
| PDF Download | 15,950,881 |