بررسی ویژگیهای بیوشیمیایی و خاصیت ضدقارچی عصاره پوست انار با استفاده از حلالهای مختلف | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 22, Issue 162, May 1404, Pages 223-234 PDF (724.11 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.162.223 | ||
| Authors | ||
| الهام آذرپژوه1; شهین زمردی* 2; پروین شرایعی3 | ||
| 11دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران. | ||
| 2دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه | ||
| 3دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| به منظور بررسی ویژگیهای بیوشیمیایی ترکیبات عصاره پوست انار، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل نوع حلال (آب، متانول 70 درصد و اتانول 70 درصد) و زمان استخراج (1، 12 و 24 ساعت) بود. نتایج نشان داد که قدرت احیاکنندگی آهن و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد در عصارههای استخراج شده با متانول 70 درصد بالاتر از سایر حلالها بود. همچنین با افزایش زمان استخراج در تمام حلالهای مورد استفاده، مقدار ترکیبات پلیفنلی، قدرت احیاکنندگی (FRAP) و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد (DPPH) به طور معنیداری افزایش یافت که افزایش مقدار ترکیبات پلیفنلی و FRAP در استفاده از حلال آب بیشترین مقدار اما در حلال متانول کمترین مقدار بود. اما افزایش DPPH در استفاده از حلال اتانل بیشترین مقدار و در حلال متانول کمترین مقدار بود. نتایج حاصل از بررسی اثرات ضد قارچی عصاره متانولی پوست انار نشان داد که عصاره متانولی پوست انار با غلظت 3/0 درصد، دارای خاصیت ضدقارچی تقریباً معادل با سوربات پتاسیم با غلظت 1/0 درصد بود، به طوری که میانگین قطر هاله عدم رشد کپک آسپرژیلوس نایجر تحت تاثیر عصاره پوست انار 7/17 میلیمتر و تحت تاثیر سوربات پتاسیم 3/18 میلیمتر بود. لذا عصاره پوست انار میتواند به عنوان ترکیبات آنتیاکسیدنی و نگهدارنده طبیعی، جایگزین مناسبی برای نگهدارندههای شیمیایی مانند سوربات پتاسیم در محصولات غذایی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| : انار; استخراج; حلال; ترکیبات موثره; خواص ضد قارچ | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 263 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,570 |
| Article View | 19,757,665 |
| PDF Download | 15,977,318 |