درک و نگرش مصرف کنندگان نسبت به فرآوردههای گوشتی در شهر تهران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 22, Issue 162, May 1404, Pages 137-155 PDF (831.98 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.162.137 | ||
| Authors | ||
| مرجان باژن* 1; مجید امین زارع2; فرنام شفیعی ثابت3; زهره ادب4; هدایت حسینی5 | ||
| 1گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | ||
| 2گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران | ||
| 3دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | ||
| 4شبکه بهداشت شمیرانات، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | ||
| 5گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| در سالهای اخیر، مصرف سوسیس و کالباس، بهویژه در میان نسل جوان، افزایش چشمگیری داشته است. با این حال، اطلاعات دقیقی از درک و نگرش مصرفکنندگان نسبت به این محصولات در کشور وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی این موضوع در بین مصرفکنندگان تهرانی انجام شد. پژوهش حاضر به روش کیفی انجام گرفت. جامعه آماری مورد مطالعه، بزرگسالان با محدوده سنی 18 تا 60 سال ساکن شهر تهران بودند. دادهها با روش مصاحبه چهره به چهره از نوع نیمهساختارمند جمعآوری شد. تعداد 43 نفر (25 زن و 18 مرد) در این مطالعه مشارکت داشتند. روش انتخاب مشارکتکنندگان، نمونهگیری هدفمند و با حداکثر تنوع بود. اطلاعات به روش تماتیک یا درونمایهای تحلیل شد. نرم افزار مورد استفاده MAXQDA2020 بود. مشارکتکنندگان در مطالعه حاضر، حتی آنهایی که از سوسیس و کالباس استفاده میکردند، این محصولات را به دلایلی چون مواد اولیه نامرغوب، تقلب در تولید محصول، دارا بودن افزودنیهای مضر مثل نیترات، و میزان بالای چربی و نمک به عنوان محصولات سالم و ایمن درک نکرده بودند. آنها سوسیس و کالباس را با خطر بروز انواع بیماریها مثل بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و انواع سرطان مرتبط میدانستند، به همین دلیل نگرش مطلوبی نسبت به این محصولات نداشتند. بیاعتمادی به اطلاعات روی برچسب، به ویژه ترکیبات تشکیلدهنده محصول، از مهمترین دلایل عدم توجه مشارکتکنندگان به برچسب غذایی بود. علاوه بر بیاعتمادی به تولیدکنندگان، مشارکتکنندگان در مطالعه حاضر به نهادهای نظارتی و عملکرد آنها نیز بیاعتماد بودند. این پژوهش با واکاوی عمیق درک و نگرش مصرفکنندگان نسبت به سوسیس و کالباس، نقشی محوری در ارتقای کیفی این فرآوردهها در سطح کشور ایفا میکند. یافتههای این مطالعه ضرورت اهتمام تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی به ارتقای کیفیت مواد اولیه، بهکارگیری روشهای تولید سالمتر، شفافیت در برچسبگذاری و تقویت اعتماد به برند را به منظور رفع دغدغهها و جلب رضایت مصرفکنندگان به وضوح نشان میدهد. | ||
| Keywords | ||
| درک; نگرش; مصرفکنندگان; فرآوردههای گوشتی; مطالعه کیفی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 349 PDF Download: 100 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,570 |
| Article View | 19,757,516 |
| PDF Download | 15,977,223 |