فرمولاسیون نوشیدنی ایزوتونیک برپایه ی پرمیت آب پنیر حاوی پروبیوتیک و پپتیدهای آب پنیر انکپسولهشده در آلژینات | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 22, Issue 162, May 1404, Pages 16-28 PDF (772.57 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.162.16 | ||
| Authors | ||
| مریم سلطانی1; محمد ربانی* 2; وحید مفید3; امیرمحمد مرتضویان4 | ||
| 11- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران. | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران. | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، ایران. | ||
| 42- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، ایران. | ||
| Abstract | ||
| این تحقیق با هدف فرموله کردن یک نوشیدنی ورزشی ایزوتونیک فراسودمند برپایه ی پرمیت آب پنیر حاوی پروبیوتیک ها و پپتیدهای آب پنیرانکپسوله شده توسط آلژینات انجام شد. اثر پروتئین آب پنیر هیدرولیزشده به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی و پروتئین های آب پنیر به عنوان پوشش میکروکپسول ها در نوشیدنی فرموله شده مورد بررسی قرار گرفت. انکپسول پروبیوتیک ها و پپتیدهای آب پنیر به بهبود خواص مکانیکی کپسول، فعالیت تخمیری و بقای پروبیوتیکها در طول 28 روز نگهداری کمک کردند. کپسول های آلژینات پوششداده شده با پروتئین آب پنیر کارایی کپسولاسیون، فاکتور کروی بودن و ظرفیت آنتی اکسیدانی بهتری را قبل و بعد از تخمیر نسبت به کپسول های بدون پوشش نشان دادند. هیدرولیز پروتئین تأثیر مثبتی بر خواص آنتی اکسیدانی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک نوشیدنی در طول 28 روز نگهداری داشت. نوشیدنی ورزشی فرموله شده بر پایه آب پنیر می تواند بعنوان یک جایگزین طبیعی و فراسودمند برای نوشیدنی های تجاری موجود باشد. کلید واژه: پرمیت آب پنیر، پروتئین هیدرولیزشده، آنتی اکسیدان، انکپسولاسیون | ||
| Keywords | ||
| پرمیت آب پنیر; پروتئین هیدرولیز شده; آنتی اکسیدان; انکپسولاسیون | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 280 PDF Download: 89 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,570 |
| Article View | 19,757,512 |
| PDF Download | 15,977,216 |