خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های آلژینات سدیم خوراکی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 22, Issue 160, March 1404, Pages 131-141 PDF (488.54 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.160.131 | ||
| Authors | ||
| بتول الانصاری; نغم القطروانی* ; روضه الاعلی | ||
| گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه با هدف بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های خوراکی تهیه شده از آلژینات سدیم در غلظت های 0.5% و 1% با گلیسرول به عنوان نرم کننده در غلظت های 10%، 30% و 50% انجام شد. ضخامت، استحکام کششی، درصد کشیدگی، حلالیت در آب، نفوذپذیری بخار آب، نفوذپذیری نور، شفافیت و فعالیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ضخامت، درصد کشیدگی، حلالیت در آب و نفوذپذیری بخار آب لایهها با افزایش غلظت گلیسرول از 10 درصد به 30 درصد افزایش یافت. در مقابل، استحکام کششی، حلالیت در آب، نفوذپذیری نور و شفافیت زمانی که غلظت آلژینات سدیم به 1% در غلظتهای مشابه گلیسرول افزایش یافت کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی با غلظت های بالاتر آلژینات سدیم در همان سطوح گلیسرول افزایش یافت. از این رو، آلژینات سدیم می تواند به عنوان یک جزء طبیعی در صنایع غذایی یا دارویی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| فیلم; آلژینات; سدیم خوراکی; خواص فیزیکوشیمیایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 238 PDF Download: 114 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,696,678 |
| PDF Download | 15,948,217 |