فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 22, Issue 160, March 1404, Pages 110-130 PDF (1.14 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.160.110 | ||
| Authors | ||
| معین نبوی; محسن اسمعیلی* ; آرش قیطران پور | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق از موسیلاژ دانه بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ به همراه نانوذرات اکسید روی (ZnO) به عنوان افزودنی برای تولید فیلمهای خوراکی فعال ترکیب شدند. یافتهها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ (ZEO) قابلیتهای آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش میدهد. تجزیه و تحلیل FT-IR ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین ZEO و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایهها شد. علاوه بر این، نانوذرات ZnO به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری SEM برهمکنش بین نانوذرات ZEO و ZnO را تأیید کرد و با یافتههای آنالیز FT-IR همسو بود. به طور کلی، این مطالعه نشان میدهد که فیلمهایی که با استفاده از موسیلاژ دانه بالنگو در ترکیب با نانوذرات ZEO و ZnO ساخته شدهاند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بستهبندی مواد غذایی و فیلمها یا پوششهای فعال، بهویژه برای مواد آسیبپذیر در برابر اکسیداسیون دارند. | ||
| Keywords | ||
| بستهبندی فعال; نانوذرات اکسید روی; گیاه زولانگ; موسیلاژ دانه بالنگو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 369 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,423 |
| PDF Download | 15,979,736 |