جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولاز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 22, Issue 160, March 1404, Pages 78-90 PDF (490.91 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.160.78 | ||
| Authors | ||
| صابرین عبدالله منصور* ; وائل علی سویدی; زنا کاظم عیسی | ||
| گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق | ||
| Abstract | ||
| هدف مطالعه حاضر افزایش کار در زمینه جداسازی میکروارگانیسمهایی است که آنزیمهایی با کاربردهای عملی، پایداری و صنایع غذایی تولید میکنند، با جداسازی و شناسایی سویههای باکتری اسید لاکتیک از منابع مختلف، که برخی از آنها حاوی سلولز هستند، که میکروارگانیسمها عمدتاً به آن وابسته هستند. تغذیه و تولیدمثل آنها و در محیطی که در آن یافت می شود وجود دارد و امکان تولید آنزیم سلولاز که یکی از آنزیم های مهم در تجزیه پلی ساکاریدها (سلولز) و تولید مونوساکاریدها و ساده می باشد. قندها این مطالعه شامل جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس از منابع مختلف، خالص سازی، غربالگری، شناسایی و تعیین کارایی آنها در تولید آنزیم سلولاز بود. نتایج نشان داد که 15 جدایه از منابع مختلف از جمله خاک، میوه ها، سبزیجات، ترشیجات، لبنیات و احشاء ماهی زنده به دست آمد. برای جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از محیط کشت MRS آگار با گرانول های CaCl2 0.5% (w / v) استفاده شد که با آزمون های فنوتیپی، بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم شناسایی شدند. دمای بهینه برای تولید 35 درجه سانتی گراد با فعالیت آنزیمی (425 / 3) و فعالیت ویژه (502 / 4)، مقدار pH برابر با 6 با فعالیت آنزیمی (437 / 3) و فعالیت ویژه (399 / 4)، فعالیت آنزیمی (419 / 3) است. و فعالیت ویژه (4.804)، زمان تخمیر 72 ساعت با راندمان (3.065) و فعالیت ویژه (4.305)، بهترین منبع کربن سلولز با راندمان (5.44) و بهترین منبع نیتروژن سبوس گندم بود. با راندمان (3.634) و محتوای تلقیح 5٪ با راندمان (3.399) | ||
| Keywords | ||
| باکتری های مولد آنزیم; آنزیم های سلولولیتیک; میکروارگانیسم های سلولولیتیک; فعالیت سلولولیتیک | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 293 PDF Download: 132 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,394 |
| PDF Download | 15,982,239 |