افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 22, Issue 160, March 1404, Pages 63-77 PDF (625.89 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.160.63 | ||
| Authors | ||
| علیا زیارا هاشیم1; فلیحا حسن حسین1; احسان دیوان خسروشاهی2; هادی رضوی* 2 | ||
| 1دانشگاه بصره | ||
| 2دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی غلاف Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوتهای معنیدار (P≤ 0.05) در ویژگیهای عملکردی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH و اتصال لیپید در 10pH به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کفکنندگی در 5pH پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیونسازی در 10pH بیشترین و در7 pH کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH بالا بود، اما در 8pH کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوسسوبتیلیس و استافیلوکوکوساورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد. | ||
| Keywords | ||
| Prosopis juliflora; ایزوله پروتئین; ویژگیهای فیزیکوشیمیایی; خصوصیات عملکردی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 264 PDF Download: 145 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,423 |
| PDF Download | 15,979,737 |