مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل GC-MS واریته های مختلف دانه بامبو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 22, Issue 160, March 1404, Pages 13-34 PDF (682.2 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.160.13 | ||
| Authors | ||
| گوری منوهاری1; عمار بدران رمضان التمیمی2; سیمایسمی رواتی3; اس سوتیکنو3; مطهره پیرنیا* 4 | ||
| 1گروه تغذیه و رژیم غذایی، کالج هنر دولتی N.K.R، ناماکال، تامیل نادو، هند | ||
| 2گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، بصره، عراق | ||
| 3مرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزی | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| تحقیقات گسترده ای در مورد خواص آنتی اکسیدانی عصاره دانه بامبو، به ویژه از گیاه بامبو انجام شده است. دانههای بامبو به دلیل محتوای آنتیاکسیدانی بالایی که دارند، برای مزایای سلامتی بالقوهشان در مبارزه با بیماریهای مزمن مرتبط با افزایش سن مانند دیابت، سرطان، آلزایمر، پارکینسون و بیماریهای قلبی عروقی مورد توجه قرار گرفتهاند. مصرف محصولات مشتق شده از بامبو به صورت روزانه ممکن است در کاهش خطر ابتلا به این شرایط نقش داشته باشد. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در صنایع غذایی و دارویی ایفا می کنند، زیرا به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کنند که می توانند محصولات را در طول پردازش و ذخیره سازی تجزیه کنند. اجزای شیمیایی عصاره اتانولی دانه بامبو با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی با شناسایی بیست و چهار ترکیب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اینها شامل ترکیباتی مانند 9،12-اوکتادکادینوییک اسید (Z,Z)-، اتیل استر اسید هگزادکانوئیک و -12-متیل متیل استر تترادکانوییک اسید بود که در Bambusa arundinacea و Dentrocalamus strictus یافت شد. علاوه بر این، اتیل استر اسید لینولئیک و اسید اکتادکانوئیک در B. arundinacea غالب بودند، در حالی که اتیل استر (E)-9-اوکتادکانوئیک اسید، n-هگزادکانوئیک اسید، اولئیک اسید، و 12--Eمتیل، E-2،13- اوکتادکا دی ان بودند. -ol فقط در Dentrocalamus strictus یافت شد. سایر مواد مغذی گیاهی نیز در انواع دانه های بامبو وجود داشت که نشان دهنده استفاده بالقوه آنها در درمان بیماری های مختلف به عنوان آنتی اکسیدان و به عنوان یک جایگزین مناسب برای سایر غلات خصوصا برنج است. | ||
| Keywords | ||
| بامبو; هگزادکانوئیک اسید; اکتادکانوئیک اسید; گاز کروماتوگرافی; فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 331 PDF Download: 146 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,687,570 |
| PDF Download | 15,942,464 |