بررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکاب | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 22, Issue 159, February 1404, Pages 232-250 PDF (760.7 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.159.232 | ||
| Authors | ||
| محمد گنجه1; ناهید احمدی ثابت2; غلامرضا عبدی* 3; سید سعید سخاوتی زاده4; حمید بخش آبادی1 | ||
| 1گروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
| 2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی خرد، بوشهر، ایران. | ||
| 3پژوهشکده زیست فناوری خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. | ||
| 4مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی، شیراز، ایران | ||
| Abstract | ||
| خرما از نظر تغذیهای بسیار غنی بوده و از لحاظ تجاری و صادرات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا راهکارهای مختلف در جهت افزایش ماندگاری این محصول اتخاذ شده که میتواند آن را در گستره زمانی وسیعتر در اختیار مصرفکنندهها قرار دهد. از اینرو هدف مطالعه حاضر استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره طبیعی پوست پرتقال بر روی خرما کبکاب ذخیره شده در دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد به مدت 90 روز است. سپس با آزمونهای فیزیکوشیمیایی (افت وزن ،pH، اسیدیته، رطوبت، قند احیاء، مواد جامد محلول و سفتی بافت) و حسی (پذیرش کلی)، وضعیت تیمارها طی مدت نگهداری بررسی گردید. بر اساس بررسیهای صورت گرفته کمترین تغییرات افت وزن در هر دو دمای مورد بررسی (4 و 25 درجهسانتیگراد) در نمونه تیمار شده با پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال در روز 90 نگهداری بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و دمای نگهداری، میزان pH و رطوبت کاهش و میزان اسیدیته، مواد جامد محلول، قند احیاء و سفتی بافت افزایش معنیداری داشتند (05/0p<). همچنین با افزایش زمان و دمای نگهداری روند کاهشی در ویژگیهای حسی وجود داشت و نمونههای تیمار شده با پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان-ژلاتین حاوی mg/ml 4 و 10 عصاره پوست پرتقال دارای بالاترین مطلوبیت در ویژگیهای حسی خرما کبکاب بودند. بر اساس نتایج بررسیها میتوان پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال را به عنوان بهترین فرمولاسیون در جهت افزایش ماندگاری خرما کبکاب تا 90 روز معرفی نمود. | ||
| Keywords | ||
| خرما کبکاب; پوشش خوراکی; کیتوزان; ژلاتین; عصاره پوست پرتقال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 333 PDF Download: 155 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,617 |
| PDF Download | 15,969,967 |