ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 22, Issue 159, February 1404, Pages 157-168 PDF (794.32 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.159.157 | ||
| Authors | ||
| آسانا احمدی* 1; رضا نقی ها2; ابوالفضل احمدی3 | ||
| 1گروه علوم پایه، دانشکده ی علوم پایه دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
| 2گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایرا | ||
| 3فارغ التحصیل مهندسی شیمی دانشگاه آزاد ماهشهر | ||
| Abstract | ||
| گیاه اویارسلام (Cyperus Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی اعصاب است. در این مطالعه برای اولین بار از گل گیاه اویار سلام به دو روش ماسراسیون و فراصوت با حلال های آب مقطر و اتانول و در زمان های 15 و 30 دقیقه عصاره گیری شد. هم چنین فعالیت آنتی باکتری با روش تعیین قطر هاله ی عدم رشد،حداقل غلظت بازدارندگی رشد(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) و مقدار مواد معدنی موجود در عصاره ی گل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدین صورت گزارش شد که تفاوت بین بازده ی استخرج هر دو روش ناچیز است ولی روش فراصوت به دلیل کاهش بازه ی زمانی عصاره گیری نسبت به ماسراسیون بهینه تر می باشد. در بین مقادیر مواد معدنی بیش ترین مقدار برای پتاسیم و کم ترین مقدار برای مس، مولیبدن و سلنیوم حاصل شد. نتایج حاصل از بررسی خاصیّت آنتی باکتری عصاره ی گل نسبت به آنتی بیوتیک نشان دهنده ی این است که اثر مهارکنندگی آنتی بیوتیک ها روی باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بیش تر است. | ||
| Keywords | ||
| اویار سلام; گل; عصاره; بازده ی استخراج; مواد معدنی; فعالیت آنتی باکتری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 330 PDF Download: 124 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,619 |
| PDF Download | 15,969,968 |