بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس بابونه رومی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 22, Issue 159, February 1404, Pages 55-64 PDF (567.18 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.159.55 | ||
| Authors | ||
| بهروز علیزاده بهبهانی* ; محمد نوشاد; محمدامین مهرنیا | ||
| 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، پس از تهیه اسانس بابونه رومی (Anthemis nobilis) میزان فنول و فلاونوئید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی آن به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی بر باکتریهای مختلف شامل باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فنول کل برابر با 5/33 میلیگرم گالیک اسید در گرم اسانس و میزان فلاونوئید کل برابر با 60/14 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. میزان خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس بابونه رومی در روش مهار رادیکال آزاد DPPH برابر با 70/51 درصد و در مهار رادیکال آزاد ABTS برابر با 90/57 به دست آمد. در تمامی روشهای ضد میکروبی اسانس تهیه شده بیشترین اثر ضد میکروبی را بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین اثر را بر باکتری شیگلا دیسانتری نشان داد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که از اسانس گیاه بابونه رومی میتواند در تولید محصولات غذایی و دارویی به عنوان ترکیبی آنتی اکسیدان و ضد میکروب مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس بابونه رومی; ترکیبات فنولی; خاصیت آنتی اکسیدانی; فعالیت ضد میکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 339 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,717,225 |
| PDF Download | 15,956,355 |