بررسی ویژگی های شیمیایی و ضدمیکروبی اسانس بابونه بهاری بر باکتریهای سالمونلا تیفیموریوم، انتروباکتر ائروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، باسیلوس سرئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 22, Issue 159, February 1404, Pages 43-54 PDF (534.61 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.159.43 | ||
| Authors | ||
| محمدامین مهرنیا* ; بهروز علیزاده بهبهانی; محمد نوشاد | ||
| 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه با هدف استخراج اسانس از گیاه دارویی بابونه بهاری (Anthemis cotula) و بررسی میزان فنول کل، فلاونوئید کل، اثر آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی آن صورت پذیرفت. بررسی محتوای فنول کل اسانس با کمک روش فولین سیوکالتو نشان داد که اسانس دارای mg GAE/g 80/29 فنول کل میباشد. محتوای فلاونوئید کل اسانس برابر با mg QE/g 47/13 بود. بررسی اثر آنتیاکسیدانی اسانس با کمک روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS نشان داد که اسانس دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قابلتوجهی میباشد. اثر آنتیاکسیدانی در برابر رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 80/53 و 60/55 درصد به دست آمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس در برابر باکتریهای سالمونلا تیفیموریوم، انتروباکتر ائروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، باسیلوس سرئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی نشان داد که فعالیت ضد باکتریایی اسانس قابلتوجه است. باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و شیگلا دیسانتری به ترتیب با بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد، حساسترین و مقاومترین سویهها در برابر اسانس بودند. نتایج نشان داد که اسانس بابونه بهاری منبع طبیعی ترکیبات فعال با اثرات آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی در برابر باکتریهای پاتوژن میباشد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; اثر آنتیاکسیدانی; فعالیت ضدمیکروبی; بابونه بهاری; ترکیبات زیست فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 294 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,678,111 |
| PDF Download | 15,939,638 |