تولید نوشیدنی لبنی فراسودمند سین بیوتیک بر پایه شیر، عصاره گانودرما و لاکتوباسیلوس کازیی آزاد و کپسوله | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 20, Volume 22, Issue 158, January 1404, Pages 283-297 PDF (687.21 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.158.283 | ||
| Authors | ||
| محمد جوکی1; سارا جعفریان2; محمدجواد شکوری* 3; مهدیس جمشیدی طهرانیان4 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، ، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه تمایل مصرف کنندگان به محصولات غذایی فراسودمند مانند انواع نوشیدنیهای پروبیوتیک رو به افزایش است، لذا در این پژوهش به تولید نوشیدنی لبنی فراسودمند سین بیوتیک بر پایه شیر، عصاره گانودرما و لاکتوباسیلوس کازیی آزاد و کپسوله پرداخته شده است. در فاز اول عصاره گیری گانودرما به روش پرکولاسیون، در فاز دوم کپسولاسیون باکتری های پروبیوتیک و در فاز سوم نوشیدنی لبنی فراسودمند تولید گردید. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار spss V.25 در سطح احتمال ( 05/0 ≥ p ) انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که میانگین هیدرولیز پروتئین شیر تا ساعت 40 روند افزایشی و در ادامه تا ساعت 120 روند کاهشی داشته است. ارزیابی حسی امتیاز عطر در برخی از تیمارهای نوشیدنی اختلاف آماری معنی داری نشان داد، بهطوری که نوشیدنی حاوی عصاره گانودرما و لاکتوباسیل کازئی کپسوله از بیشترین و نوشیدنی تهیه شده از عصاره تنها، از کمترین امتیاز عطر برخوردار بودهاند، بررسی pH نشان داد که باکتری لاکتیکی در پایان دوره رشد لگاریتمی خود pH را به 5/4 کاهش داده که از نظر تکنولوژیکی و ممانعت از رشد سایر میکروارگانیسم های ناخواسته مورد توجه است. همچنین نتایج حاصل از شمارش کلی باکتری ها، و شمارش باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس منفی بوده است و رشدی مشاهده نشده است. لذا می توان گفت نوشیدنی لبنی فراسودمند تولید شده در این پژوهش به عنوان محصولی با مدت زمان ماندگاری متوسط و می تواند در بهترین حالت به مدت 30 روز عرضه شود تا بیشترین فواید سلامتی بخش را داشته باشد. | ||
| Keywords | ||
| نوشیدنی لبنی; فراسودمند; گانودرما; لاکتوباسیلوس کازئی; کپسولاسیون | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 303 PDF Download: 132 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,423 |
| PDF Download | 15,998,428 |