بهینه سازی فرایند ریزپوشانی کانتا گزانتین به روش الکترواسپری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 22, Issue 158, January 1404, Pages 227-237 PDF (533.03 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.158.227 | ||
| Authors | ||
| فاطمه کریمی* 1; محمد حسین عزیزی2; سهراب معینی3; محمد کریمی4; رکسانا موگویی5 | ||
| 1دانش آموخته دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال | ||
| 4دانشیار گروه نساجی دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر | ||
| 5استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد تهران شمال | ||
| Abstract | ||
| ﮐﺎﻧﺘﺎﮔﺰاﻧﺘﯿﻦ مولکول کتوکاروتنوئید ﻏﯿﺮاﺷﺒﺎع ﺑﻮده ﮐﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺣﺴﺎس اﺳﺖ. توسعه میکرو-نانو کپسولاسیون یکی از راهکارهایی است که ترکیبات زیست فعال را در برابر شرایط نامناسب محیطی محافظت میکند. در این مطالعه کانتاگزانتین با استفاده از پلیمر پروتئین آب پنیر با روش الکترواسپری ریزپوشانی شدند و با استفاده روش سطح پاسخ تاثیر چهار متغیر مستقل غلظت پروتئین آب پنیر، ولتاژ به کار رفته، نرخ ورودی و فاصله سر سرنگ و جمع کننده بر روی کارایی الکترواسپری کانتاگزانتین ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده توابع مطلوبیت بیشترین مطلوبیت با مقدار 93/0 در غلظت پروتئین آب پنیر 4/39%، ولتاژkV 5/17، نرخ ورودی 2/2 mL/h ، فاصله سرسرنگ و جمع کننده cm1/17 تعیین شد. | ||
| Keywords | ||
| ریزپوشانی; الکترواسپری; پروتئین آب پنیر; کانتاگزانتین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 233 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,435 |
| PDF Download | 15,998,429 |