ارزیابی ویژگیهای آنتیاکسیدانی و پتانسیل ضدمیکروبی عصاره آلوئهورا بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 22, Issue 158, January 1404, Pages 172-184 PDF (561.25 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.22.158.172 | ||
| Authors | ||
| نرگس Narges; محمدامین مهرنیا* ; حسن برزگر; بهروز علیزاده بهبهانی | ||
| دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
| Abstract | ||
| در جوامع امروزی مصرف مواد غذایی با ترکیبات و نگهدارندههای طبیعی بهدلیل آگاهی مصرفکننده به تأثیر رژیم غذایی بر سلامت و پیشگیری از بیماریها افزایش یافته است. به همین منظور در این پژوهش میزان فنل و فلاونوئید تام، ویژگیهای آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره آبی بهدست آمده از برگ گیاه آلوئهورا مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 61/41 میلیگرم گالیکاسید در هر گرم عصاره و 33/783 میلیگرم کوئرستین در هر گرم عصاره اندازهگیری شد. بالاترین درصد مهارکنندگی برای رادیکال آزاد DPPH ، 39/%68 و برای رادیکال آزاد ABTS ، 07/%50 در بیشترین غلظت (600 میلیگرم بر میلیلیتر) مشخص شد. باتوجه به نتایج به دست آمده، بیشترین اثر ضدمیکروبی عصاره در روشهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار بر باکتریهای گرم مثبت بود. کمترین غلظت بازدارنده از رشد برای پاتوژنهای اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری ، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 32، 64، 32، 16، 32 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر بود. درکل میتوان گفت عصاره آبی آلوئهورا یک ترکیب آنتیاکسیدان و ضدمیکروب مناسب است و میتوان از آن بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد. | ||
| Keywords | ||
| ژل آلوئهورا; ضدباکتری; ترکیبات زیستفعال; نگهدارنده طبیعی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 483 PDF Download: 183 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,495 |
| PDF Download | 15,950,927 |