مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره پروبیوتیکی حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی با آنتی بیوتیکهای رایج علیه چهار سویه پاتوژن باکتریایی بصورت برون تنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 21, Issue 157, 1403, Pages 100-122 PDF (856.27 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.157.100 | ||
| Authors | ||
| افروز سعادت زاده* 1; رضا هنرمند2; سحر قلی پور2 | ||
| 1دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران | ||
| 2دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت عصاره پروبیوتیکی استخراج شده از لاکتوباسیلوس کازئی علیه رشد 4 سویه استاندارد باکتریایی مقاوم به دارو و مقایسه اثرضدمیکروبی آن با چند آنتی بیوتیک رایج در شرایط برون تنی بود. لاکتوباسیلوس کازئی در محیط استاندارد MRS و شرایط کم هوازی، کشت داده شد. عصاره خشک پروبیوتیکی، پس از جداسازی توده سلولهای زنده با روش سانتریفوژ استخراج شده و توسط روش لیوفیلیزاسیون، پایدار گردید. بررسی فعالیت ضدمیکروبی با استفاده از روش انتشار-دیسک انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و با سطح معناداری P< 0.05 مورد آنالیز قرار گرفت. تفاوت معناداری بین تمام عوامل ضد میکروبی وجود داشت (P<0.05). یافتهها نشان میداد که LPE قادر بود باکتریهای پاتوژن مقاوم را کنترل نماید. بیشترین اثر مهارکنندگی LPE، علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد 26 میلیمتر و در مقابل، کمترین اثر علیه باکتری اشرشیا کلی با قطر هاله عدم رشد 3/13 میلیمتر ارزیابی شد. هرچند که LPE، در مقایسه با عوامل آنتی بیوتیک علیه 3 سویه باکتریایی بیشترین اثر را دارا بود ولی در مورد سالمونلا تایفی، از جنتامایسین و استرپتومایسین ضعیفتر بود. با وجود اثرات قابل توجه ضدباکتریایی از LPE علیه چند سویه باکتری گرم منفی و گرم مثبت، مطالعات بیشتری قبل از تجویز بالینی آن و اثبات نقش مفید آن در درمان بیماریهای عفونی ضروری است. | ||
| Keywords | ||
| پروبیوتیک; آنتی بیوتیک; پاتوژن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 231 PDF Download: 159 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,714,207 |
| PDF Download | 15,954,971 |