بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945 جداسازی شده از ماست محلی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 21, Issue 157, 1403, Pages 82-99 PDF (1.03 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.157.82 | ||
| Authors | ||
| بهروز علیزاده بهبهانی* 1; محمد حجتی2; بهاره گودرزی شمس آبادی3 | ||
| 11. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| 22. استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| 33. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| این پژوهش با هدف بررسی پتانسیل پروبیوتیکی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945 جدا شده از ماست محلی انجام شد. ابتدا سویه، از نظر ویژگیهای پروبیوتیکی از قبیل مقاومت به اسید ( pH2 ،3 و 4)، هیدروفوبیسیتی، مقاومت به صفرا (3/0، 5/0و7/0)، فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH و (ABTS و جذب کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن آگارو چاهک آگار) سویه در مقابل 6 پاتوژن شاخص غذایی (Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis، monocytogenes Listeria، Salmonella typhimuriumوShigella dysenteriae ) بررسی شد. توانایی تولید آمین بیوژنیک، عدم فعالیت همولیتیک و DNase نیز ارزیابی شد. بر اساس نتایج، این سویه توانایی مقاومت در برابر نمک صفراوی تا غلظت 5/0% را داشت. با کاهش pH از4 به 2، کاهش قابل توجهی در تعداد سلولهای زنده مشاهده شد و از 30/9 به 78/8 Log CFU/mL کاهش یافت. علاوه بر این، تعداد سلولهای زنده سویه در pH4 با افزایش زمان از صفر به 3 ساعت از30/9 به 25/8 Log CFU/mL کاهش یافت. بیشترین اثر بازدارندگی سویه در مهار باکتری S. aureus و کمترین بازدارندگی بر E. coli مشاهده شد. پاسخ بهدست آمده از فعالیت همولیتیکی و DNase منفی بوده و میزان توانایی سویه در کاهش میزان کلسترول 6/0 ± 44/44 بهدست آمد. میزان درصد مهار رادیکالهای آزاد در روش DPPH و ABTS به ترتیب،3/48 و50/50 بود. Lev. brevis KKP 3945 نسبت به آنتیبیوتیکهای نیتروفورازون، نالیدیکسیک، پنیسیلین و سیپروفلوکساسین حساس بود. نتایج نشان داد Lev. brevis KKP 3945 ویژگیهای پروبیوتیکی قابل قبولی داشت و میتوان از آن بهعنوان یک باکتری پروبیوتیک در محصولات غذایی بهره برد. | ||
| Keywords | ||
| Levilactobacillus brevis; فعالیت ضدمیکروبی; مقاومت به اسید; مقاومت به نمکهای صفراوی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 277 PDF Download: 154 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,725,733 |
| PDF Download | 15,959,160 |