طراحی شناساگر هوشمند حساس به پیاچ تهیه شده از ژلاتین-کاپاکاراگینان-آنتوسیانین لاله عباسی و زرشک به منظور بررسی تازگی/فساد گوشت بره | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 21, Issue 156, 1403, Pages 185-210 PDF (1.69 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.153.185 | ||
| Authors | ||
| محمد هادی مرادیان1; رضا عابدی فیروزجاه2; شمیمه عظیمی سلیم2; فاطمه ملایی2; آروین آفرا2; زهرا سرلک3; مریم عزیزی لعل آبادی* 3 | ||
| 1کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، کرمانشاه ، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. | ||
| 3مرکز تحقیقات روغنها و چربیها، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. | ||
| Abstract | ||
| امروزه استفاده از شناساگرهای هوشمند در بسته بندی مواد غذایی به منظور نظارت و تشخیص کیفیت غذا با تجزیه و تحلیل دادههای کیفی و تغییر رنگ فیلمهای بسته بندی با توجه به وضعیت غذا، در حال افزایش است. در این تحقیق مقایسه ای، فیلم های هالوکرومیک بستهبندی هوشمند ژلاتین و کاپاکاراگینان با افزودن درصدهای مختلف عصاره گل لالهعباسی (6، 12و 24 درصد) و عصاره زرشک (6، 12و 24 درصد) طراحی و تهیه شد. با استفاده از تصاویر SEM و طیفسنجی FTIR، مشخص شد که هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لالهعباسی بهطور کامل در ماتریس پلیمری ژلاتین و کاپاکاراگینان، با برهمکنشهای مولکولی قابلتوجهی مانند اتصالات هیدروژن و الکترواستاتیک توزیع شدهاند. با این حال، فیلم های تهیه شده با عصاره گل لالهعباسی سطوح غیرمنظم و خشنتری نسبت به فیلمهای تهیه شده با عصاره زرشک نشان دادند. هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لالهعباسی دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و حساسیت به پیاچ و آمونیاک مناسبی هستند. فیلم های تهیه شده با عصاره زرشک فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتر و حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات پیاچ داشتند. فیلمهای تهیه شده ژلاتین و کاپاکاراگینان همراه با عصاره زرشک و گل لالهعباسی به طور موثری تازگی گوشت بره ذخیره شده در دمای 25 درجه سانتیگراد را به موازات تجمع گازهای آمونیاک در فضای بالای بستههای نگهداری و تغییرات پیاچ نشان دادند. یافتههای ما نشان میدهد که ویژگیهای ساختاری، فیزیکی و عملکردی فیلمهای ژلاتین و کاپاکاراگینان حاوی عصارههای حساس به پیاچ بسیار تحتتاثیر نوع و غلظت عصارهها قرار دارند. | ||
| Keywords | ||
| بسته بندی هوشمند; فیلمهای حساس به پیاچ; آنتوسیانین; نشانگر رنگ سنجی; شاخص تازگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 292 PDF Download: 135 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,078 |
| PDF Download | 15,989,331 |