تاثیر ریزپوشانی باکتریهای استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی ماست | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 21, Issue 156, 1403, Pages 137-149 PDF (1019.52 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.156.137 | ||
| Authors | ||
| فاطمه آدینه پور* 1; سید مهدی جعفری1; علیرضا صادقی1; مرتضی خمیری1; سودابه خلیلی2 | ||
| 1دانشگاه منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشگاه نوشیروانی بابل | ||
| Abstract | ||
| هدف از پژوهش حاضر ریزپوشانی باکتریهای استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس با روش کمپلکس کواسرواسیون و پوششهای کازئینات سدیم و پکتین بود. کازئینات سدیم و پکتین در 4= pHبا هم جاذبه الکترواستاتیکی داشته و کمپلکس تشکیل میدهند. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، مورفولوژی کواسرواتها بررسی شد. ویژگیهای کمپلکسهای پکتین و کازئینات سدیم توسط آزمونهای طیـفسـنجی فـروسرخ و اندازهگیری اندازه و توزیع ذرات بررسی شد. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی همچون آباندازی، pH و اسیدیته و ویژگی حسی نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد، راندمان ریزپوشانی باکتریها با روش کواسرواسیون 6/66درصد بود. اندازه ذرات 565/1 میکرومتر و پتانسیل زتا 16- میلی ولت گزارش شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی، کواسرواتهایی کروی شکل و بدون سوراخ و چروک در سطح را نشان داد. نتایج طیفسنجی مادون قرمز نیز ایجاد برهمکنشهـای الکتروسـتاتیک بـین پکتـین و کـازئیناتسدیم را نشـان داد. همچنین ریزپوشانی باکتریها موجب تغییر معنی داری (p>0/05) در 0/091)pH± 6/4)و اسیدیته ماست (03/0±1/1) در مقایسه با pH (1/0 6±/4)و اسیدیته ماست (01/0±8/0 )تولید شده با باکتری های آزاد، نشد. آباندازی ماستهای تولید شده با باکتریهای ریزپوشانی (1/1±40درصد) در مقایسه با ماست های تولید شده با باکتریهای آزاد (9/0 ± 45درصد) کاهش یافت (p<0/05). ریزپوشانی باکتریها تاثیر منفی بر ویژگیهای حسی همچون رنگ، بو و مزه ماستهای تولید شده نداشت(p>0/05) ولی تفاوت معنیداری در بافت ماستهای تولید شده با باکتریهای ریزپوشانی شده در مقایسه با ماستهای تولید شده با باکتریهای آزاد مشاهده شد (p<0/05). | ||
| Keywords | ||
| استرپتوکوکوس ترموفیلوس; لاکتوباسیلوس بولگاریکوس; کواسروات; ریزپوشانی; کازئینات سدیم; پکتین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 313 PDF Download: 148 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,091 |
| PDF Download | 15,989,338 |