اثر عصاره چای سبز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و ویژگی های کیفی نوشیدنی پروبیوتیک بر پایه مخلوط آب کرفس، هویج و سیب | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 21, Issue 156, 1403, Pages 125-135 PDF (534.21 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.156.125 | ||
| Authors | ||
| مریم حیدری; Rezvan پوراحمد* ; مهناز هاشمی روان | ||
| گروه صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق اثرغلظت های مختلف عصاره چای سبز (0، 5/1 و 5/2 درصد)، بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی، فعالیت آنتی اکسیدانی، وحسی نوشیدنی پروبیوتیک بر پایه مخلوط غلظت های مختلف آب کرفس (10، 15 و 20 درصد)، آب سیب (5، 5/7 و 10 درصد) و آب هویج (5، 5/7 و 10 درصد) بررسی شد. 10 تیمار با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های کیفی نمونه های نوشیدنی پروبیوتیک طی دوره نگهداری (روزهای اول، یازدهم و بیست و یکم) بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده افزایش درصد چای سبز و همینطور غلظت آب کرفس، هویج و سیب باعث کاهش میزان pH و فعالیت آنتی اکسیدانی (درصد مهار رادیکال DPPH)، همچنین افزایش زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خواص ارگانولپتیکی در نوشیدنی پروبیوتیک شد(05/0p<). از طرفی مدت زمان نگهداری باعث کاهش میزانpH و خاصیت آنتی اکسیدانی شد(05/0p<). همچنین زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی طی مدت زمان نگهداری کاهش یافت(05/0p<). تیمارحاوی بیشترین میزان چای سبز(5/2%) و بالاترین غلظت آب کرفس (20%) ، هویج (10%) و سیب (10%) بالاترین کیفیت حسی (مزه، بو، بافت، رنگ، پذیرش کلی) را داشت و جمعیت باکتری پروبیوتیک در این تیمار در روز بیست و یکم بیش از log cfu/g7 بود. | ||
| Keywords | ||
| نوشیدنی پروبیوتیک; چای سبز; کرفس; سیب; هویج; لاکتوباسیلوس کازئی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 305 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,078 |
| PDF Download | 15,989,331 |