اثرات سلامتی بخش گیاه Pistacia Atlantica مورد استفاده در موادغذایی: مروری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 21, Issue 155, 1403, Pages 148-169 PDF (1.08 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.155.148 | ||
| Authors | ||
| زینب طارق یاسین الادانی1; نوفل الحلفی1; مطهره پیرنیا* 2 | ||
| 1گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، بصره، 61004 عراق | ||
| 2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| مطالعه حاضر مزایای بالقوه سلامتی و خواص درمانی Pistacia atlantica، گیاهی بومی شمال آفریقا و خاورمیانه را مورد بحث قرار می دهد. تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات فیتوشیمیایی آن، از جمله فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و اسانسها، دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است و به طور موثر شرایطی مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و تخریب عصبی را درمان میکند. علاوه بر این، P. atlantica دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که می تواند برای درمان بیماری های عفونی و بهبود زخم مورد استفاده قرار گیرد. مطالعات پیش بالینی همچنین فعالیت ضد توموری بالقوه را در انواع مختلف سلول های سرطانی نشان می دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک کامل مزایای درمانی آن، بهبود روشهای استخراج و اطمینان از ایمنی و اثربخشی آن در آزمایشهای بالینی مورد نیاز است. این بررسی بر روی خواص دارویی، ترکیبات و مکانیسمهای عمل P. atlantica تمرکز خواهد کرد، استفاده سنتی آن در پزشکی، اثرات آن بر بیماریهای التهابی، خواص ضد باکتریایی، نویدبخش درمان سرطان، و پتانسیل برای درمان دیابت و سایر مسائل متابولیک است. هدف این بررسی درک جامع پتانسیل P. atlantica به عنوان یک عامل درمانی و شناسایی مناطق برای تحقیقات بیشتر است. | ||
| Keywords | ||
| ضد میکروبی; آنتی اکسیدان; عملکردی; ترکیب شیمیایی; دیابت; بیماری ها; پسته آتلانتیکا; اثرات درمانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 296 PDF Download: 169 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,687,570 |
| PDF Download | 15,942,464 |