ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل و فعالیت ضدباکتریایی بابونه آلمانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 21, Issue 154, 1403, Pages 139-150 PDF (513.9 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.154.139 | ||
| Authors | ||
| محمد نوشاد* ; بهروز علیزاده بهبهانی; محمدامین مهرنیا | ||
| 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) یک گیاه دارویی شناخته شده است که در سراسر جهان توزیع میشود و در طب سنتی برای درمان انواع بیماریها کاربرد فراوانی دارد. در این پژوهش، اسانس بابونه آلمانی توسط روش تقطیر با آب استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و اثر ضدمیکروبی آن بررسی شد. میزان فنول کل اسانس برابر با mg GAE/g 70/39 و فلاونوئید کل آن برابر با mg QE/g 80/18 بود. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس بر پایه دو روش مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت؛ اسانس قادر به مهار رادیکالهای آزاد DPPH (60/58 درصد) و ABTS (60/61 درصد) بود. اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفیموریوم توسط دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که استرپتوکوکوس پیوژنز و انتروباکتر ائروژنز به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای میکروبی نسبت به اسانس بابونه آلمانی بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس بابونه آلمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قوی نشان داده است که میتواند کاندیدای بالقوه برای تهیه داروهای آنتیاکسیدان و ضد میکروب باشد. | ||
| Keywords | ||
| بابونه آلمانی; اسانس; ضد میکروب; آنتیاکسیدان; ترکیبات فنولی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 279 PDF Download: 119 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,717,251 |
| PDF Download | 15,956,362 |