نانو درونپوشانی کورکومین درمزدوج ایزوله پروتئین ماش- مالتودکسترین و تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رهایشی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 21, Issue 153, 1403, Pages 157-173 PDF (729.96 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.153.157 | ||
| Authors | ||
| سمیه عزیزنیا; غلامرضا عسکری* ; زهرا امام جمعه; مریم سلامی | ||
| دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش با بهرهگیری از واکنش میلارد، یک سیستم تحویل برگرفته از منابع گیاهی(ایزوله پروتئین ماش و مالتودکسترین) برای ریزپوشانی و رهایش کنترل شده کورکومین طراحی و ساخته شد. واکنش میلارد به دو روش استفاده از امواج فراصوت (150 وات، 80 درجه سلسیوس، 10 دقیقه) و روش مرطوب(80 درجه سلسیوس، 60 دقیقه) برای سه نسبت مختلف ایزوله پروتئین ماش به مالتودکسترین انجام شد. درصد مزدوج سازی به روش OPA و تخمین محصولات نهایی میلارد توسط اسپکتروفوتومتر انجام شد و تیمار بهینه برای بارگذاری کورکومین انتخاب گردید. غلظتهای مختلف کورکومین (mg mL-1 6/0، 4/0، 2/0، 0) به دو روش متداول( انحلال در اتانول) و روش تغییر pH (روشی بدون نیاز به حلالهای آلی) بارگذاری شدند. پس از تعیین کارایی درونپوشانی و میزان بارگذاری کورکومین، تیمار مزدوج ایزوله پروتئین ماش- مالتودکسترین تهیه شده به روش تغییر pH و غلظت 4/0 میلی گرم بر میلی لیتر کورکومین به عنوان تیمار بهینه انتخاب و برای مقایسه بهتر نتایج و بررسی تاثیر مزدوج سازی، از تیمار ایزوله پروتئین ماش و کورکومین نیز به عنوان کنترل استفاده شد. نتایج تعیین اندازه ذرات(DLS) نشان داد که ذرات در ابعاد نانو بوده و نتایج FTIR نشان داد که کورکومین توانسته از طریق برهمکنشهای آبگریز، جاذبه الکترواستاتیکی و پیوندهای هیدروژنی در ساختار نانو ذرات کپسوله شود. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد که بیشترین قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH مربوط به ترکیب مزدوج- کورکومین تهیه شده به روش تغییر پی اچ بوده است. این امر میتواند به دلیل بالاتر بودن کارایی درونپوشانی باشد. رفتار رهایش کورکومین در شرایط هضم متوالی شبیه سازی شده گوارشی(معده و روده) نشان داد که درون پوشانی کورکومین با روش انجام گرفته در این پژوهش باعث رهایش آهستهتر کورکومین شده و در تیمار تهیه شده با مزدوج ایزوله پروتئین ماش- مالتودکسترین رهایش کورکومین آهسته تر از تیمار ایزوله پروتئین ماش بود. | ||
| Keywords | ||
| مزدوج سازی; مایلارد; پروتئین ماش; مالتودکسترین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 259 PDF Download: 194 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,162 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,478,732 |
| PDF Download | 16,303,670 |