ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم خوراکی تهیه شده از ایزوله پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه کاکوتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 21, Issue 153, 1403, Pages 43-62 PDF (1.4 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.153.43 | ||
| Authors | ||
| ساناز رزم1; Esmaeil Ataye salehi* 2; اکرم آریان فر2; وحید حکیم زاده2 | ||
| 11- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان ، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان ، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه تولید فیلمهای خوراکی و زیست تخریب پذیر یکی از تکنولوژیهای رو به رشد در جوامع پیشرفته است. کاربرد این پوششها به دلیل جایگزینی با مواد پلیمری و افزایش مدت زمان انبار مانی ماده غذایی می باشد. هدف اصلی این پژوهش تولید یک فیلم خوراکی از ایزوله پروتئین سویا (3، 5 و 7 درصد) ، گلیسرول (1، 2 و 3 درصد) و اسانس کاکوتی (0، 5/0 و 1 درصد) بود. پس از تهیه فیلم ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و مکانیکی این فیلم (ضخامت، دانسیته، حلالیت در آب و اسید، نفوذپذیری به بخار آب، شفافیت، تغییرات رنگ، درصد ازدیاد طول و مقاومت کششی) مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از انجام آزمونهای فوق و بررسی تاثیرات متغیرهای مستقل بر روی متغیرهای وابسته، فرمولاسیون فیلم خوراکی بهینه سازی شد. نتایج نشان داد با استفاده از 54/3 درصد ایزوله پروتئین سویا، 1 درصد گلیسرول و 1 درصد اسانس کاکوتی در سطح مطلوبیت 624/0 می توان به فرمول بهینه دست یافت. | ||
| Keywords | ||
| ایزوله پروتئین; پوشش; سویا; فیلم خوراکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 274 PDF Download: 202 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,162 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,478,851 |
| PDF Download | 16,303,721 |