ارزیابی استخراج CO2فوق بحرانی بر پایداری رنگ و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره آنتوسیانین نانوریزپوشانی شده پودر پوست انار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 21, Issue 153, 1403, Pages 29-42 PDF (663.06 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.153.29 | ||
| Authors | ||
| نیلوفر زاهد1; رضا اسماعیل زاده کناری* 2; رضا فرهمندفر3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3دانشیار گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، ترکیبات آنتوسیانین و فنولی از پودر پوست انار باCO2فوق بحرانیاستخراج و ازصمغ دانه قدومه شهری و مالتودکسترین به عنوان دیواره نانوریزپوشانی استفاده شد. عصاره نانوریزپوشانی شده با خشک کن انجمادی خشک شد. پایداری رنگ و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره نانوریزپوشانی ارزیابی گردید.میزان آنتوسیانین و ترکیبات فنولی به ترتیب از طریق pHافتراقی و روش فولین سیوکالتو بررسی شد. اندازه ذرات،راندمان آنتوسیانین نانوریزپوشانی شده، فنول نانورزپوشانی شده،پایداری رنگ در دما و pHمختلف وهمچنین فعالیت آنتیاکسیدانی از طریق DPPH ارزیابی شد.میزان آنتوسیانین و فنول استخراج شده در این روش به ترتیب133/0± 943/3 میلیگرم بر گرم پودر پوست انار، 379/2± 521/504 میلیگرم اسید گالیک در 100 گرم پوست انار بود. راندمان نانوریزپوشانیبرای آنتوسیانینها بیشتر از فنولها بوده است.رهایش آنتوسیانین در pHمختلف، متفاوت بود به طوری که آنتوسیانینها در pHمختلف رفتار متفاوتی از هم داشتند. با افزایش دما پلیمریزاسیون و رنگ افزایش یافت.فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره نانوریزپوشانی شده به روش DPPHبا افزایش غلظت افزایش یافت و IC50 آن معادل024/0± 092/1 میلیگرم در میلیلیتر بود. | ||
| Keywords | ||
| آنتوسیانین; CO2فوق بحرانی; نانوریزپوشانی; پوست انار; فعالیت آنتیاکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 305 PDF Download: 167 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,163 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,504,668 |
| PDF Download | 16,313,734 |