استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 21, Issue 152, 1403, Pages 146-164 PDF (1.53 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.152.146 | ||
| Authors | ||
| حسن قلی زاده* 1; داوید جولیان مکلمنت2; حسن طاهر منصوری3; ویجای جایاسنا4; احمد شهیدی1 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران | ||
| 2گروه علوم غذایی، دانشگاه ماساچوست، آمهرست، MA 01003 | ||
| 3گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران. | ||
| 4دانشکده بهداشت عمومی، موسسه تحقیقاتی نوآوری سلامت کرتین، دانشگاه کرتین، جعبه GPO U1987، پرت 6845، استرالیای غربی، استرالیا. | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNTs-COOH) را به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت مورد استفاده قرار داد. تاثیر pH محلول و شرایط دفع بر راندمان استخراج مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه، گرما سنجی حرارتی، طیفسنجی مرئی UV، و میکروسکوپ الکترونی روبشی برای مشخص کردن نانولولههای کربنی استفاده شد. پس از پنج چرخه، درصد دفع فلاونوئیدها 82.7٪ بود. نتایج HPLC نشان داد که نارینگین فلاونوئید غالب در عصاره گریپ فروت و به دنبال آن روتین و کوئرستین بود. نتایجی در مورد مکانیسم جذب نارینگین به MWCNT-COOH با استفاده از معادله ایزوترم فروندلیخ برای مدل سازی نتایج به دست آمد. نانولولههای کربنی توسعهیافته در این مطالعه، یک روش مقرونبهصرفه و ساده برای استخراج ترکیبات کاربردی با ارزش افزوده از ضایعات مواد غذایی ارائه میکنند و در نتیجه پایداری و دوام اقتصادی عرضه مواد غذایی را بهبود میبخشند. | ||
| Keywords | ||
| گریپ فروت; نانولوله های کربنی چند جداره; فلاونوئیدها; جذب; دفع; ضایعات مواد غذایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 346 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,069 |
| PDF Download | 16,083,531 |