شناسایی ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی آنغوزه ایرانی و افغانستانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 21, Issue 152, 1403, Pages 51-63 PDF (652.23 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.152.51 | ||
| Authors | ||
| حمزه امیری* ; پروانه همتی حسن گاویار; سید کاظم حسن زاده | ||
| گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| Abstract | ||
در این مطالعه ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، اثرات آنتی اکسیدانی و میزان فنل و فلاونوئید آنغوزه در دو جمعیت ایرانی و افغانستانی مورد بررسی قرار گرفته است. شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه GC-MS صورت گرفت. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی با استفاده از روشهای 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل و بتاکاروتن - لینولئیک اسید انجام شد. محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نیز به ترتیب با استفاده از استانداردهای گالیک اسید و کوئرستین اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که پروپنیل سک بوتیل دیسولفید (72%/42)، استون دی متیل مرکاپتول(84%/14) و گاما ادیسمول (8.60%) فراوان ترین ترکیبات موجود در اسانس آنغوزه ایرانی است، پروپنیل سک بوتیل دی سولفید (61%/39)، استون و دی متیل مرکاپتول (25%/18)، و 8 اتیل پنتادی دکان (97%/17) فراوان ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس آنغوزه افغانستانی بودند. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی انغوزه ایرانی در روش DPPH قدرت بیشتری را نشان داد در حالی که در روش بتاکاروتن- لینولئیک اسید میزان فعالیت آنتیاکسیدانی نمونه افغانستانی بیشتر بود. محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در جمعیت افغانستانی بیشتر از جمعیت ایرانی بود. در مجموع نتایج نشان داد که دو جمعیت مورد بررسی در این پژوهش از نظر نوع و درصد ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، قدرت آنتی اکسیدانی و محتوای فنل و فلاونوئید دارای تفاوت هایی با هم هستند. این تفاوتها احتمالاً ناشی از تفاوت در عوامل اکولوژیکی مانند زیستگاه های محل رویش این جمعیت ها و تاثیر این عوامل برفاکتورهای مطالعه شده است. | ||
| Keywords | ||
| پروپنیل سک بوتیل دیسولفید; استون دی متیل مرکاپتول; DPPH; بتاکاروتن- لینولئیک اسید | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 279 PDF Download: 163 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,065 |
| PDF Download | 16,083,529 |