ارزیابی پتانسیل آنتیاکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت ضدمیکروبی اسانس لرگ بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 21, Issue 151, 1403, Pages 186-196 PDF (530.46 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.151.186 | ||
| Authors | ||
| حسن برزگر* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمد نوشاد1 | ||
| 11. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
| Abstract | ||
| افزودن نگهدارنده های شیمیایی باعث افزایش ماندگاری محصولات غذایی میشود، اما استفاده طولانی مدت و بیرویه از نگهدارنده های شیمیایی باعث افزایش مقاومت میکروارگانیسمها و خطرات سلامتی مرتبط با جذب آنها میشود. گیاهان دارویی هم در دنیا و هم در ایران تنوع زیادی داشته و قابلیت استفاده بعنوان جایگزین ترکیبات شیمیایی را دارا میباشند. در این مطالعه، اثر ضد میکروبی اسانس لرگ (Pterocarya fraxinifolia) بر علیه باسیلوس سوبتیلیس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی توسط دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. محتوای فنول کل و فلاونوئید اسانس به ترتیب با استفاده از روشهای فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. برای ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس از دو روش مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS استفاده شد. محتوای فنول و فلاونوئید کل اسانس 63/38 میلیگرم گالیک اسید در گرم و محتوای فلاونوئید آن 20/19 میلیگرم کوئرستین در گرم بود. اسانس لرگ قادر به مهار رادیکالهای آزاد DPPH (60/58 درصد) و ABTS (80/59 درصد) بود. نتایج فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار به خوبی نشان داد که باسیلوس سوبتیلیس و انتروباکتر ائروژنز به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای میکروبی نسبت به اسانس میباشند. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد برای این باکتریها به ترتیب 2 و 64 میلیگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب 32 و بزرگتر از 512 میلیگرم در میلیلیتر به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس لرگ; نگهدارنده طبیعی; ضد میکروب; آنتیاکسیدان; ترکیبات زیست فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 311 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,678,929 |
| PDF Download | 15,940,012 |