بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنالیز مواد معدنی شکر سفید طی زمان بهره برداری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 21, Issue 149, 1403, Pages 195-209 PDF (792.56 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.149.195 | ||
| Authors | ||
| ایرج کریمی ثانی* 1; بهروز کاظم زاده2; بهرام حسنی3; حبیب نویدی فر4; پرویز احمدی قشلاق5; زهرا سلامت ممکانی6 | ||
| 1دانش آموخته دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
| 3دانش آموخته دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| 4دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | ||
| 5دانشجوی دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 6دانش آموخته کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی ،آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی وحرفه ای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مواد معدنی شکر می باشد . در این طرح اثر زمان بهره بردای به صورت ماه (مهر، آبان، آذر و دی) و روز (1، 10، 20 و 30) بر روی خصوصیات شکر از قبیل رنگ محلول ، pH، بریکس و میزان خاکستر با آزمون تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار spss, 26 بررسی شد. نتایج نشان داد که رنگ محلول ، بریکس، درصد قند و میزان خاکستر معنی دار می باشد (05/0>p). نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی خمیر چغندرهای انتخابی از 8 ناحیه متفاوت توسط دستگاه بتالایزر نیز نشان داد که نتایج سه عنصر سدیم، پتاسیم و نیتروژن نشان میدهد که چغندرقندهای منطقه H از نظر عناصر مذکور دارای کمترین مقدار و چغندرقندهای منطقه B دارای بیشترین مقدار از عناصر را در میزان میلی مول/100گرم خمیر چغندرقند دارا بودند. از طرفی نتایج میزان قلیائیت، درصد قند یا ساکارز، ضریب استحصال و ملاس زایی جزو نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی نمونههای خمیر چغندرقند توسط دستگاه بتالایزر به ترتیب 56/8 برای نمونههای تحویلی از منطقه A و 03/3 برای نمونه چغندرقندهای تحویلی از منطقه H ، از نظر درصد قند و درجه استحصال منطقه F نسبت به سایر مناطق دارای بیشترین مقدار بوده به طوری که درصد قند 72/18 و درجه استحصال نیز 41/89 بدست آمد که در مقابل چغندرهای دریافتی از مناطق E دارای کمترین درصد قند (7/13 درصد) و درجه استحصالی (47/84) میباشند. | ||
| Keywords | ||
| شکر; بتالایزر; خاکستر; بریکس; چغندر قند | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 347 PDF Download: 162 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,393 |
| PDF Download | 15,982,236 |