مدلسازی ریاضی برای انتقال حرارت در میوه زیتون | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 21, Issue 149, 1403, Pages 159-170 PDF (731.07 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.149.159 | ||
| Author | ||
| mohsen Dalvi-Isfahan* | ||
| استادیار گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه جهرم- جهرم -فارس | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه توسعه یک مدل عددی است که بتواند دمای میوه زیتون را در طی فرآیند حرارتی با شبیهسازی انتقال حرارت در مختصات کُروی را تخمین بزند. در گام اول، خواص ترموفیزیکی میوه زیتون اندازهگیری یا برآورد شد. معادله انتقال حرارت با استفاده از روش تفاضل محدود شبکه ثابت با شمای طرح صریح حل شد. میانگین قطر هندسی محصول برابر با 18/18 میلی متر، دانسیته توده 556 کیلوگرم بر متر مکعب، تخلخل 48% و گرمای ویژه زیتون برابر با 3180 کیلوژول بر کیلوگرم تخمین زده شد. هدایت حرارتی میوه زیتون با روش معکوس تعیین شد که مقدار آن برابر با 44/0 وات بر متر درجه سانتیگراد بود. مُدل با مقایسه مقادیر پیشبینیشده با پروفیلهای دمای تجربی بهدستآمده در طی فرایند حرارتی میوه (ضریب همبستگی بیشتر از 99/0 و میانگین مجذور خطا کمتر از 8/1 درجه سانتیگراد) تأیید شد. نتایج ضریب حساسیت نشان داد که در بین پارامترهای مختلف موثر بر انتقال حرارت محصول، مهمترین عوامل به ترتیب دمای محیط گرمایشی و قطر محصول میباشد. نتایج نشان داد که این مدل در شبیه سازی فرآوری حرارتی میوه زیتون موثر است. نتایج این تحقیق میتواند برای بهینه سازی فرایند پاستوریزاسیون میوه زیتون مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| میوه زیتون; فرایند حرارتی; مدل سازی عددی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 247 PDF Download: 116 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,392 |
| PDF Download | 15,982,236 |