اثر نگهداری ضایعات قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب اسید های چرب، اکسایش، و ارزش تغذیه ای روغن حاصل از هیدرولیز | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 21, Issue 149, 1403, Pages 13-24 PDF (933.98 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.149.13 | ||
| Authors | ||
| سید احمد موسوی1; مهدی نیکو* 1; علی حقی وایقان2 | ||
| 1گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه | ||
| 2گروه اکولوژی و مدیریت ذخایر آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، اثر نگهداری ضایعات فرآوری قزل آالی رنگین کمان در دمای 4 درجه سانتی گراد بر ارزش غذایی و ترکیب اسید های چرب روغن حاصل از هیدرولیز مورد بررسی قرار گرفت. اسید های چرب چند غیر اشباع )%39/97-43/70 ,PUFA )و پس از آن اسید های چرب تک غیر اشباع )%31/90-34/05 ,MUFA )و اشباع )%19/27-22/59 ,SAF ) بیشترین میزان اسید های چرب را بخود اختصاص داده بودند. اسید چرب لینولئیک )Cis6n18:2C)، واکسینیک )9n18:1C )و پالمیتیک )16:0C )نیز فراوانترین اسید های چرب روغن ضایعات بودند. شاخص هیپو/هیپرکلسترولمی )H/h )در روغن بین 4/23 الی 5/15 متغیر و بیشترین میزان مربوط به روز دوم نگهداری بوده است | ||
| Keywords | ||
| ضایعات فرآوری ماهی; نگهداری; اسید های چرب; ارزش تغذیه ای; قزل آلای رنگین کمان | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 286 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,767,920 |
| PDF Download | 15,981,895 |