بهینهسازی پیش فرآیند ترکیبی (اسمز-فراصوت) و خشک کردن تکمیلی با هوای داغ میوه پوملو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 21, Issue 148, 1403, Pages 89-102 PDF (1.13 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.148.89 | ||
| Authors | ||
| مریم ثابت قدم1; فاطمه پورحاجی2; مهدی جلالی* 3; الهام آزادفر1 | ||
| 1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
| 2مدرس، دانشگاه جامع علمی- کاربردی، مرکز چشمه نوشان خراسان (عالیس) | ||
| 31- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران 2- مدرس، دانشگاه جامع علمی کاربردی، خراسان رضوی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، اثر استفاده از آبگیری اسمزی، فراصوت و پوشش خوراکی به عنوان پیش تیمار قبل از فرآیند خشک کردن جهت بهبود طعم محصول، کاهش صدمات حرارتی، کاهش آب بافتی و سهولت انتقال جرم مورد بررسی قرار گرفت. روش سطح پاسخ برای بهینهسازی شرایط خشک کردن برشهای میوه پوملو توسط اسمز-هوای داغ مورد استفاده قرار گرفت. غلظت پوشش خوراکی (2-0 % وزنی/حجمی)، زمان اعمال فراصوت (30-0 دقیقه) و غلظت ساکارز (80-40 % وزنی/وزنی) به عنوان متغیرهای مستقل بر میزان رطوبت، جذب مواد جامد، افت وزن و ضریب بهرهوری میوه پوملو به عنوان متغیرهای وابسته مورد ارزیابی قرار گرفت. تمام متغیرهای فرایند به صورت خطی برای تمام پاسخها معنیدار بودند (01/0>P). مقایسه نتایج بهینهسازی فرایند آبگیری اسمزی پوملو پوشش یافته و بدون پوشش نشان داد که در نقطه بهینه، بیشترین مقدار پوشش کربوکسیمتیلسلولز و زمان آبگیری اسمزی و غلظت محلول اسمزی در نمونه پوشش یافته به ترتیب 2 درصد، 86/21 دقیقه و 75/57 درصد محاسبه شد. بیشترین مقادیر کاهش آب، افت وزن و ضریب بهرهوری به ترتیب 09172/0 (گرم/در 100گرم ماده جامد)، 091/0 درصد و 478/19 در نمونه پوشش یافته و بیشترین جذب مواد جامد با مقدار 0089/0 (گرم/در 100گرم ماده جامد) در نمونه بدون پوشش گزارش شد. نتایج نشان داد استفاده از پوشش باعث کاهش جذب مواد جامد میگردد. | ||
| Keywords | ||
| پوملو; روش اسمزی; فراصوت; خشک کردن; هوای داغ | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 308 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,612 |
| PDF Download | 15,969,965 |