تأثیر سیستمهای مختلف تربیت تاک بر عمر انبارمانی میوه انگور رقم سفید بیدانه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 21, Issue 148, 1403, Pages 16-30 PDF (789.71 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.148.16 | ||
| Authors | ||
| معصومه شکری1; مصطفی رحمتی جنیدآباد2; مختار حیدری3; Mousa Rasouli* 4; احمد زارع5 | ||
| 1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
| 2استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
| 3دانشیار گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
| 4دانشیار گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، | ||
| 5استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش بهمنظور حفظ کیفیت میوه انگور در دوره انبارمانی، اثر سیستم تربیت تاک و زمان انبارمانی بر برخی صفات میوه انگور از قبیل درصد آلودگی حبه، درصد ریزش حبه، میزان قهوهای شدن حبه، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، فنل کل و میزان فعالیت آنزیمهای پراکسیداز، پلیفنلاکسیداز و فنیلآلانینآمونیالیاز در دوره انبارمانی بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو عامل سیستم تربیت تاک (خزنده، پرگولا و کوردون) و زمان انبارمانی (صفر، 20، 40 و 60 روز پس از انبارمانی) با سه تکرار در طی سالهای 97-1396 انجام شد. پس از انتقال میوهها به سردخانه با دمای 4+ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85-90 درصد و نگهداری به مدت دو ماه برخی صفات میوه انگور طی روزهای مختلف پس از انبارمانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر زمان انبارمانی بر میزان قهوهای شدن حبه در سطح احتمال یک درصد معنیدار شد. همچنین، اثر برهمکنش سیستم تربیت تاک و زمان انبارمانی بر میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و سایر ویژگیهای اندازهگیری شده، بهترتیب درسطح احتمال پنج درصد و یک درصد معنیدار شد. بهطورکلی نتایج نشان دادند که سیستم تربیت کوردون بهترین اثر را در حفظ صفات میوه انگور در طی دوره انبار مانی نسبت به سایر روش های تربیت داشت. | ||
| Keywords | ||
| آنزیم پلیفنلاکسیداز; انبارداری; درصد آلودگی; درصد ریزش حبه; عوامل قبل از برداشت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 285 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,747,620 |
| PDF Download | 15,969,969 |