فیلم زیستتخریب پذیر بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس و اسانس رزماری بررسی خواص فیزیکوشیمیایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 21, Issue 147, 1403, Pages 146-161 PDF (891.53 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.147.146 | ||
| Authors | ||
| فاطمه خاکپور* ; سجاد پیرسا | ||
| دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه موسیلاژ از بذر شنبلیله و اسانس از رزماری استخراج شد. فیلم مرکب موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس (0، 2، 4 %) و اسانس رزماری (0، 4، 8 %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلمها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، میزان ضخامت و آنتیاکسیدانی فیلم افزایش مییابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری کاهش مییابد. همچنین با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، شاخصهای رنگ L*، افزایش یافته و روشنایی لایهها بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین با افزایش نانوذرت مس، شاخصهای رنگ a*، افزایش یافته ولی باعث کاهش b*، شده. همچنین با افزایش اسانس رزماری، شاخصهای رنگ a*، کاهش یافته ولی باعث افزایش فاکتور b*، شده است. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتیجهگیری: افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلمهای خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود ضخامت، آنتیاکسیدانی، حلالیت، رطوبت و نفوذپذیری به بخار آب، همچنین تضعیف روشنایی گردید. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; موسیلاژ; نانوذرات مس و اسانس رزماری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 289 PDF Download: 160 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,136,842 |
| PDF Download | 16,168,507 |