استخراج نانوذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) و استفاده از آن در تهیه بیوکامپوزیت موسیلاژ بذر یونجه و روغن بذر گیاه خار مریم و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 21, Issue 147, 1403, Pages 114-130 PDF (977.8 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.147.114 | ||
| Authors | ||
| فاطمه خاکپور* ; سجاد پیرسا | ||
| دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| زمینه مطالعاتی: افزودن نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم میتواند سبب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی فیلمهای بر پایه موسیلاژ بذر یونجه شود. هدف: هدف در این مطالعه تهیه فیلمهای خوراکی از موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول (0، 2، 4 %) و اسانس خار مریم (0، 1، 2 %) بود. روشکار: فیلمهای خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه تهیه شده و نانوذرات آوندول (0، 2، 4 %) و اسانس خار مریم (0، 1، 2 %) به آن افزوده شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلمها تهیه شده بررسی شد. نتایج: مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلم باعت کاهش خواص مکانیکی فیلمها شد. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات آوندول باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتایج پراکنندگی نور دینامیکی (DLS) نانوذرات آوندول را تایید کردند. نتایج تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات آوندول را در ماتریس پلیمری تایید کرد. افزایش نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلمها توانستند تجزیه حرارتی موسیلاژ بذر یونجه را بهتاخیر بیاندازند و باعث افزایش پایداری حرارتی فیلم موسیلاژ گردند. نتیجهگیری نهایی: افزودن نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم به فیلمهای خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه سبب بهبود ضدمیکروبی، فوریه مادون قرمز (FTIR) فیلمها، همچنین موجب تضعیف خواص مکانیکی گردید. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; موسیلاژ; نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 270 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,139,287 |
| PDF Download | 16,169,223 |