تولید فیلم موسیلاژ بذر یونجه با نانو ذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) وروغن بذر گیاه خار مریم و بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 21, Issue 147, 1403, Pages 100-113 PDF (916.9 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.147.100 | ||
| Authors | ||
| فاطمه خاکپور* ; ژیار حیدری; سجاد پیرسا | ||
| دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این پژوهش تولید فیلم بر پایه موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول و روغن خار مریم بود فیلم مرکب موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول(0، 2، 4 %) و روغن بذر خار مریم (0،1، 2 %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلمها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزودن نانوذرات آوندول و روغن بذر خار مریم باعث افزایش ضخامت و آنتیاکسیدانی میشود. ولی افزایش مقدار نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلم باعت کاهش رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب فیلمها شد. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس نشان داد که نانوذرات آوندول به طور فیزیکی با پلیمر موسیلاژ بذر یونجه ترکیب شدهاند. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)نشان داد که مورفولوژی سطح نانوکامپوزیت فیلم نسبت به موسیلاژ بذر یونجه ناهمگن است. در نهایت براساس نتایج حاصله، افزودن نانوذرات آوندول و روغن خار مریم به فیلمهای خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه سبب بهبود ضخامت، آنتیاکسیدانی و SEM ولی باعث تضعیف رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب گردید. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; موسیلاژ; نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 333 PDF Download: 158 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,099,277 |
| PDF Download | 16,153,875 |