ایجاد یک سیستم کارشناس برای تعیین ویژگیهای مورد اندازهگیری میوه انگور نگهداری شده در سردخانه با استفاده از منطق فازی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 21, Issue 147, 1403, Pages 70-83 PDF (805.04 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.21.147.70 | ||
| Authors | ||
| مریم ابراهیمی1; روح الله کریمی* 2; امیر دارایی گرمه خانی3; نرجس آقاجانی4; علیرضا شایگان فر2 | ||
| 1گروه تبدیل و نگهداری انگور، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
| 2گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| Abstract | ||
| افزایش تولید و مصرف میوه انگور در جهان، نیاز به تحقیقات در زمینه ایجاد شرایطی برای حفظ بیشتر این میوه را افزایش داده است و کمبود سنسورهایی که بتوانند اطلاعات دقیق را از فرایند تولید و نگهداری برای تصمیمگیری در اختیار سیستمهای کنترل قرار دهند، بدیهی و مشهود میباشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین برخی از ویژگیهای میوه انگور (شاخص طعم، pH، سفتی، نشت یونی، ∆E، تعداد کپک و پذیرش کلی) نگهداری شده در سردخانه در دامنه زمان نگهداری صفر تا 60 روز اندازهگیری شد و با توجه به اهمیت دستیابی به این ویژگیها در طول انبارمانی میوهها، مدلی با استفاده از منطق فازی ایجاد گردید که به عنوان یک سیستم کارشناس با دقت (با ضریب همبستگی بیشتر از 96/0) و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین این ویژگیهای محصول تنها با استفاده از زمان نگهداری آن بود. این سیستم قادر بود، مقادیر هر یک از این ویژگیهای مورد مطالعه را در هر زمان نگهداری دلخواه در محدودهی صفر تا 60 روز با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بهدست آورد. از طرفی مشخص گردید که با افزایش زمان نگهداری میزان شاخص طعم، pH، تعداد کپکها، ∆E و نشت یونی نمونهها افزایش ولی میزان سفتی و پذیرش کلی کاهش یافت. | ||
| Keywords | ||
| انگور; زمان نگهداری; خصوصیات کیفی; منطق فازی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 273 PDF Download: 149 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,044 |
| PDF Download | 15,998,262 |